Gündem

Yürüme Engelliydi: İlk Kez Balıkesir’de Denize Girdi!

Yürüme Engelliydi: İlk Kez Balıkesir’de Denize Girdi! Balıkesir İtfaiyesi yürüme engeli olan çocuğa yardım etti. İlk defa denize giren çocuk ise vatandaşları duygulandırdı. İşte o görüntüler:

 

Yürüme Engelliydi: İlk Kez Balıkesir’de Denize Girdi!

Engelli Cocuk Hilmi Jpg

Balıkesir’in Akçay ilçesinde ilk defa denize girmek için gelen yürüme engelli Hilmi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı cankurtaran ekibinin yardımıyla suya girdi. Çocuğun mutluluğunu gören ekipler ise duygulandı.

Duygu dolu anlar kameraya böyle yansıdı:

 

Engelli Cocuk 1 Jpg Engelli Jpg

Cankurtaran Nedir Kime Denir?

Cankurtaran; plaj ve havuzlarda görev alan kişidir. Havuz veya plajda yüzme bilmeyenleri uyarır. Ayrıca tehlike anında onları kurtaran kimse gerekli olması halinde ilk müdahaleleri gerçekleştirebilecek eğitimi almış olan kişidir.

Dahası Sporcu cankurtaran nedir:

Cankurtarma spor karşılaşmalarına katılan lisanslı sporculardır. Sporcu cankurtaran olmak için, Federasyonun lisanslı sporcusu olmak zorunluluğu vardır. Ayrıca lisanslı sporcu cankurtaran oldukları sürelerde cankurtaran olarak herhangi bir yerde çalışmazlar.

Bronz cankurtaran nedir : Havuzlarda güvenliği sağlayan ve hayat kurtarmaya yardım etmek. Temel eğitime sahip görevlidir. Dahası havuzda güvenliği sağlayarak, kalp masajı ve yapay solunum uygulamaya su üstü arama kurtarma ile ilk yardım uygulamalarını yapar. Federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde yapmaya yetkili ve sorumludurlar.

Bronz eğitmen nedir : Bronz ve gümüş cankurtaran eğitim programlarını uygulamakla ve başarılı olanlara bronz ve gümüş cankurtaran sertifikası vermeye yetkili eğitmenlerdir. Eğitimleri Federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde yapmakla sorumludurlar.

Gümüş cankurtaran nedir : Deniz, göl, doğal ve yapay iç suların kıyıları ile havuzlarda güvenliği sağlar. Ayrıca hayat kurtarmaya yardım etmek için temel eğitime sahip görevlilerdir. Deniz, göl, doğal ve yapay iç suların kıyıları ile havuzda güvenliği sağlamaya, kalp masajı ve yapay solunum uygulamaya, su üstü arama kurtarma ile ilkyardım uygulamalarını Federasyonun eğitim standartlarından sorumludur. Hem de programları çerçevesinde yapmaya yetkili ve sorumludurlar.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu