Köşe Yazıları

Çiçekleri Bir Profesyonel Gibi Düzenlemek

Aslında uzun bir yazı ile karşınızda olmak istemedim ama çiçekleri sevenler eminim bu yazıyı çok beğenecek.

 Okur olarak eğer bir bahçeniz yoksa ya da varsa sizleri buket yapmaya davet ediyorum.

 

Çiçekleri Bir Profesyonel Gibi Düzenlemek… Bilirsiniz ki herkes bir avuç dolusu çiçeği bir vazoya koyabilirken, çiçek düzenleme sanatında biraz daha düşünce ve teknik vardır. Güzel bir süs yaratmak ve çiçeklerin rengini ve tazeliğini korumasını sağlamak biraz planlama ve dikkatli hazırlık gerektirir. Bununla birlikte, bir vazoya çiçek yerleştirmeyi ve bunu bir profesyonelin işi gibi göstermeyi öğrenmek kolaydır. Temelleri öğrendikten sonra çiçek düzenleme hem eğlenceli hem de basit olabilir.

Bir çiçek tasarımına karar verin.

Düzenlemenize rehberlik etmenin bir yolu, çiçek alışverişi yapmadan önce bir renk şemasına karar vermektir. Daha sonra çiçek almaya gittiğinizde , birbirine çok yakışan renkleri seçtiğinizi bilirsiniz. Aynı rengin farklı tonlarının çeşitliliğini ortaya koyan tek renkli şemalar dikkat çekici olabilir. Başka bir yüksek etkili çiçek tasarımı için, birbirine karşı ortaya çıkacak tamamlayıcı renkleri deneyin.

Çiçekleri Bir Profesyonel Gibi Düzenlemek
Çiçekleri Bir Profesyonel Gibi Düzenlemek

Renk düzeniniz konusunda metodik olabilseniz de, çiçekleri eşleştirirken gerçekten yanlış gitmenin bir yolu yoktur.

Çiçekleri kesin ve hazırlayın.

Çiçeklerinizle eve geldiğinizde hemen düzenlemeye başlamak isteyebilirsiniz. Ancak çiçek hazırlamak ve daha uzun süre dayanmasını sağlamak için atılması gereken bazı önemli adımlar var. İlk önce fazla yaprakları ve hasarlı yaprakları saplardan çıkarın. Tam bir çiçekle aynı sap üzerinde istenmeyen tomurcuklar varsa bunları da kesin. Saplar temizlendikten sonra sapların alt kısmına yeni bir çapraz kesim yapın. Kesilen sapları kesme çiçek yemiyle dolu bir vazoya veya su kovasına (bunun son kabınız olması gerekmez) koyun.

Bir gemi seçin.

Düzenlemeniz için vazo veya başka bir kap seçerken kullandığınız çiçek türünü göz önünde bulundurun. Lalelerin genellikle düz kenarlı bir vazo desteğine ihtiyaç duyduğunu, örneğin uzun dalların veya üst kısmı ağır çiçeklerin ağırlıklı bir kaba ihtiyaç duyabileceğini söyleyebiliriz

Geleneksel vazoların yanı sıra, doğal doku katmak için çiçek aranjmanlarını dokuma sepetler içinde saklamayı seviyor. Suyu tutmak ve çiçekleri yerinde tutmak için sepetin içine plastik bir kap yerleştirin (mutfak dolaplarınızı satın alın veya plastik su şişelerini ve diğer ambalajları yeniden kullanın). Gerekirse, sepetin içinde görünmesini sağlamak için kabın etrafını yosunla doldurun.

Çiçeklerin vazoda küflenmesini nasıl önleyebilirim?

Çiçek vazosunda küf oluşumunu önlemek için yapılacak en önemli şey düzenli olarak suyu değiştirmek ve her su değişiminde sapların uçlarını kesmektir. Her gün veya iki gün en iyisidir. Ayrıca aranjmanınızı vazoya ilk koyduğunuzda çiçek koruyucu ekleyin.

Sosyal Medya Benlik Algısını Nasıl Etkiler?//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu