GündemEkonomi

‘’BALIKESİR’DE GİRİŞİMCİ UMUT BEKLİYOR’’

BASİAD Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Ümit Baysal, Balıkesir’de 50 bini aşkın girişimcinin umut beklediğini belirtirken, ekonomik alanda devlet desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 

Ekonominin gidişatı ile ilgili açıklamalarda bulunan BASİAD Başkan Vekili Ümit Baysal şu açıklamada bulundu; ‘’9 günlük uzun bayram tatili sonrası; BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Kurulları bir araya gelerek; kur dalgalanmalarının etkisindeki iş dünyasında “sipariş-ödeme-teslimat-tahsilat” döngüsünün devamlılığıyla; istikrar ve beklenen orta vadeli program hakkında değerlendirmelerde bulundu.  Uzun süreli tatiller ülkemiz üretim gücünü azaltırken; Gayri Safi Milli Hasılasına negatif yönde arzulanmayan bir etki oluşturmaktadır. 9 günlük 2018 kurban bayramı tatili de üretim gücüne negatif etkide bulunurken; diğer yandan iş dünyasına yönelik özellikle finansal bazlı etkilerin azaltılması, yeni planlamaların yapılması ve biraz nefes alıp sakin bir değerlendirme yapılması içinde bir fırsat oluşturmuştur.

Üretim başlangıcının pek çok değeri ve bereket ile bezenmiş Balıkesir topraklarında günümüzde; sanayici, tüccar ve esnaftan oluşmuş 50 bini aşkın girişimci ülkenin üretim gücüne, istihdamına, vergi gelirlerine ve moraline büyük bir katkıda bulunmaktadır.  Bu büyük gücün iş yapma ortamının sağlıklı yapıda olmasını istemesi ve geleceğe umutla bakarak yeni yatırımlara yelken açmayı istemesi kadar doğal bir şey yoktur. Ülkemiz iş dünyasının olduğu gibi Balıkesir İş Dünyası da zorlu süreçler ile sınanmaktadır. Bu süreci devletimiz ile koordineli bir çalışma ile aşacağımıza ve hem kamuya hem de işletmelere görev düştüğü görüşündeyiz’’

‘’HAYATİ BİR EŞİK’’

Baysal, ‘’Özel sektör açısından “sipariş-ödeme-teslimat-tahsilat” döngüsünün devamlılığı hayati bir eşik niteliğindedir. Burada öncelikli görev işletmelerimize düşmektedir. Üretimin, satışların, teslimatın ve tahsilatın ısrarla devam ettirilmesi gerektiği bir dönemden geçmekteyiz. Tedbir almak iş dünyasının doğasında vardır. Lakin tedbir alırken üretim-satış döngüsünün de sekteye uğratılması ilk önce işletmelerimizi vurur. Hükümetimizin, yaşanan süreçle ilgili serbest piyasa ekonomisi koşulları içinde kalarak, ekonomik ve yapısal reformları devam ettirmek yönündeki karar ve inancına desteğimiz tamdır. Türkiye ekonomisinin, sürdürülebilir büyüme, yüksek teknolojiye dayalı katma değerli üretim ve ihracat odaklı yeni bir kalkınma evresi yaratmasını önemsiyoruz.

Orta Vadeli Program’ın oluşturulmasında, iş dünyasının KOBİ eksenli politika önerilerini  paylaşmak ve tartışmak adına istişare kanallarının açık tutulması, Türk ekonomisinin mevcut sorunlarını aşabilmesinin şartlarının yaratılması için hükümetimiz ve tüm iş dünyası işbirliği içinde çalışmalıdır’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu