GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Hava Kirliliğinin Kaynağına 3 Boyutlu Yazılımla Ulaşılacak

Balıkesir’de Hava Kirliliğinin Kaynağına 3 Boyutlu Yazılımla

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 5 metreye kadar mesafeleri ölçebilen 3 boyutlu yazılımla, hava kirliliğine neden olan noktalar anlık olacak.

PİLOT İL BALIKESİR

Bakanlığın pilot seçtiği Balıkesir, Kocaeli, Edirne, Tekirdağ ve Sakarya’nın il ve ilçe merkezlerine ait hava kalitesi verileri başarıyla. Şehirlerin tamamına ait hava kalitesi değerleri, ayrıca metre hassasiyetinde üretilerek vatandaşların maruz kaldığı kirlilik seviyeleri.

3 B YAZILIMLA ÖLÇÜM

Araçların yokuş çıkarken daha çok yaydığı egzoz emisyonuna kadar kısa alandaki hava kirliliğini ölçebilen 3B yazılımla, ayrıca yokuş olan yollar renk değişimiyle belirlenebiliyor. Bu değişimler, yazılımda maviden kırmızıya doğru renk skalası olarak gösteriliyor, kırımızı alanlar önlem alınması gereken noktaları belirtiyor. Ayrıca 3B Ortamda Hava Kalitesi Değerlerinin Tespiti verileri, Çevresel Etki ve İzin Değerlendirilmesi süreçlerinde, mevcut hava kalitesi tespitinde, illerin temiz hava eylem planlarında yer alacak etkin eylemlerin senaryo analizlerinde, iklim değişikliğine uyum faaliyetlerinde, mekansal planlama çalışmalarında, kentsel dönüşüm faaliyetleri yer seçimi aşamasında da yer alacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu