Özel Haberlerİlçe Haberleri

Balıkesir’de İnşaat Sektörüne Gençlerin İlgisi Azalıyor

Balıkesir'de İnşaat Sektöründe yaşanan zorluklar ve gelecek perspektifi üzerine, Merhaba Gazetesi'nin düzenlediği sunuculuğunu Elif Şahin'in yaptığı "Balıkesir'in Yapılaşması" programına katılan inşaat mühendisleri önemli açıklamalarda bulundu.

Balıkesir’de İnşaat Sektörüne Gençlerin İlgisi Azalıyor

Balikesirde Insaat Sektorune Genclerin Ilgisi Azaliyor 1

Balıkesir’de inşaat sektörüne dair yaşanan zorluklar ve gelecek perspektifi üzerine Merhaba Gazetesi’nin gerçekleştirdiği ‘Balıkesir’in Yapılaşması” programına, inşaat mühendisi Korhan Yakut ve inşaat müteahhidi Volkan Aktaş katıldı. Programda, sektördeki sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

“Lise mezunu müteahhitler kaliteyi etkiliyor”

İnşaat Mühendisi Korhan Yakut, sektörde özellikle müteahhitlik alanında yaşanan sıkıntılara değindi. Yakut, Türkiye’de müteahhitlik sektörünün lise mezunu bireylerin kolaylıkla girebildiği bir alan olduğunu, bu durumun sektördeki kaliteyi etkilediğini belirtti. Ayrıca, müteahhitlerin genellikle maddiyatı önemsediğini ve yeni, tecrübesiz mühendisleri işe aldıklarını dile getirdi. Bu durumun, proje uygulamasında sorunlara yol açabildiğini vurguladı.

Balikesirde Insaat Sektorune Genclerin Ilgisi Azaliyor 2

Maliyetlerin Artmasındaki Olumsuzluklar

İnşaat Mühendisi ve aynı zaman Müteahhitlik yapan Volkan Aktaş ise, sektördeki maliyet belirsizliği ve malzeme seçimindeki güçlükler üzerine konuştu. Aktaş, son dönemlerde maliyetlerin tahmin edilemez hale geldiğini ve bu durumun sektördeki karar alma süreçlerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Gençler Masa Başı İş İstiyor

İnşaat Mühendisi Volkan Aktaş, ayrıca, gençlerin inşaat sektörüne ilgilerinin azaldığını dile getirdi. Aktaş ustaların yetiştirmek üzere eleman bulamadığını gençlerin daha çok masa başı işleri tercih ettiğine değindi. Yetişme konusunda yaşanan sıkıntılarında artarak devam ettiğine vurgu yaptı.

Balikesirde Insaat Sektorune Genclerin Ilgisi Azaliyor 3

Eğitim ve Denetim Eksikleri

Programda ayrıca, sektördeki eğitim ve denetim eksiklikleri de ele alındı. Ustaların yanında yetişecek gençlerin azlığı ve okullardaki pratik eğitim eksikliği sektördeki kaliteyi olumsuz etkiliyor. Bu konuda yapılması gerekenlerin tartışıldığı program, sektör temsilcilerinin çeşitli önerilerini de içeriyordu.

Yeni Adımlar Konuşuldu

Balıkesir’de inşaat sektörünün geleceği ve sektördeki sorunların çözümü üzerine gerçekleşen bu önemli program, sektör paydaşları tarafından dikkatle takip edildi. İnşaat sektörünün daha sağlıklı ve güvenilir bir yapıya kavuşması için atılacak adımların önemi vurgulandı.

Haber: Elif Şahin

İnşaat Mühendisi Gürkan Özcan; “ Mutlak Suretle Balıkesir Deprem Master Planı Oluşturulmalı”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu