Gündemİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir’de İstridye Mantarı Hasatı Yapıldı

Balıkesir’de İstridye Mantarı Hasatı Yapıldı

 

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan Karesi ilçesi Şamlı mahallesinde İstridye mantarının hasadına katıldı.

 

1 56

Hayaller Gerçek Oluyor

Balıkesir’in il ve ilçelerinde her mevsim geçişlerinde tarıma ve ormancılığa katkı sağlayan etkinlikler ve hasatlar devam ediyor. Bu hafta programlar kapsamında Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında hayalleri gerçek olan kadın üreticimizin istiridye mantarı hasadına yardım etti. Çiftçilerin heyecanına ortak olan Müdür Alkan hasadın çok güzel geçtiğini de ifade etti.

 

2 21

Bakesir’de Neredeyse bütün ürünler yetişiyor

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan tarımsal üretimde neredeyse bütün ürünlerin yetiştirildiğinden bahsetti. Ayrıca İl Müdürü Erkan Alkan markalaşmanın önemine vurgu yaptı.

 

3 20

Hasat Programına katılım sağlayanlar;

Yapılan hasat programına Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan’ın yanı sıra, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen, Şamlı Mahallesi Muhtarı Zafer Çakan ve teknik personeller.

Genç Çiftçi Projesi Nedir?

Bu projede 18-40 yaş arası genç çiftçiler 30 gün içerisinde Tarım İl/İlçe Müdürlüklerine sunacağı projenin kabul edilmesi durumunda, çiftçi ile Bakanlık arasında hibe sözleşmesi imzalanarak çiftçiye en fazla 30 bin liraya kadar hibe desteği veriliyor. Ayrıca gereken şartlardan biri de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Özel Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu