İlçe HaberleriSpor

Balıkesir’de Kabul Edilen İlk Spor Projesi

Balıkesir’de Kabul Edilen İlk Spor Projesi Avrupa vizesi aldı.

Balıkesir’de Kabul Edilen İlk Spor Projesi

 

“Oyunla Harekete Geç, Yeteneğini Keşfet” adlı Proje, Erasmus+ Spor çağrısı dahilinde Balıkesir’de kabul edilen ilk spor projesi oldu.  Ayrıca, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yerel ortaklığıyla Merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı finanse etti.

Balıkesir’de Kabul Edilen İlk Spor Projesi

Beraberinde, “Oyunla Harekete Geç, Yeteneğini Keşfet” adlı Projenin teknik toplantısı Romanya ve Portekiz işbirliğiyle arasında Romanya’da gerçekleşti.

Balıkesir’de Kabul Edilen İlk Spor Projesi

“Oyunla Harekete Geç Yeteneğini Keşfet”

“Oyunla Harekete Geç Yeteneğini Keşfet” adlı proje, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütüldü. Yürütülen “Oyunla Harekete Geç Yeteneğini Keşfet” adlı projenin açılış toplantısı Mayıs 2023 yılında Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti. Ayrıca, bu yıl ki ikinci toplantı Romanya’da oldu.

Balıkesir’de Kabul Edilen İlk Spor Projesi

Toplantı Sonrasında Hediye Takdimi Oldu

Teknik toplantıda projenin süreçleri, eğitim modülünde kullanılacak test ölçümleri ve malzemeler, uygulama takvimi, eğitim süreci konuları yer aldı. Ardından, gerçekleştirilecek yaygınlaştırma faaliyetleri gibi konular üzerinde fikir birliğine varıldı. Toplantıdan sonra, temsilcilere hediye takdimi gerçekleştirildi.

Final Toplantısı İçin Hazırlıklara Başlandı

İl Müdürü Adem Özalp açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, ‘‘Oyunla Harekete Geç, Yeteneğini Keşfet’ projesi Balıkesir’de spor alanında desteklenen ilk proje olma özelliğini taşıyor. Bu anlamda öncü olan projemiz için yaptığımız çalışmalar bizim için çok değerli. Hedefimiz, bu çalışmaların sonucunda ortaya çıkarılan modülü ülkemizde ve projeye ortak ülkelerde uygulamak ve yaygınlaştırmak. Umarım bu hedefi hep birlikte yerine getirebiliriz” dedi. Ardından, tüm proje paydaşlarına teşekkür etti.  2024 yılında projenin final toplantısının gerçekleştirileceği Portekiz için ise proje ekibi şimdiden hazırlıklarına başladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençler İçin Atağa Geçti//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu