Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Katil Zanlısına Tutuklama Kararı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde iki genç arasında çıkan tartışma ölümle bitti. Kurusıkıdan bozma silah ile göğsünden vurulan Nihat Mingü, olay yerinde hayatını kaybetti.

 

Balıkesir’de Katil Zanlısına Tutuklama Kararı… M.Ç. (17) ile Nihat Mingü (18), Balıkesir ilinin Edremit ilçesinde, Üçgen Park mevkii 34. sokakta karşılaştı. Ardından, iddiaya göre abisinin nişanlısının eski erkek arkadaşı yüzünden tartışma başladı. Tartışma sırasında M.Ç. yanındaki kurusıkıdan bozma tabanca ile Nihat Mingü’ye ateş etti. Devamında, Nihat Mingü’yü göğsünden vurdu.

 

Balıkesir'De Katil Zamlısına Tutuklama Kararı

 

Olay sonrasında Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve 112 sağlık ekipleri bölgeye sevkleri oldu. Daha sonra ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekipleri yaptıkları ilk muayenede Mingü’nün hayatını kaybettiğini belirledi.

 

Balıkesir'De Katil Zamlısına Tutuklama Kararı

 

Katil zanlısı M.Ç. ise polis ekiplerine suç aleti kurusıkıdan bozma tabanca ile kısa sürede yakayı ele verdi. M.Ç., Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğünde savcılık talimatıyla gözaltı kararı çıktı. Ardından, sorgusunun bitmesinde sonra geniş güvenlik önlemleri altında Edremit Adliyesine sevki gerçekleşti. Son olarak, nöbetçi mahkemeye çıktı. Ardından, M.Ç., tutuklama kararı çıktı. Daha sonra, cezaevine sevki  gerçekleşti.

Evde kurusıkı; Ülkemizde kurusıkı silah satışı ve satın alımı şartları belirli oranlarda serbest olsa da kurusıkı silah taşıma şartları kriterlere bağlanmıştır. Kurusıkı silahlar araç, ev, işyeri gibi kapalı mekanlarda bulundurur.  Kişinin üzerinde taşıması kanunen suçtur ve yasaktır.

Kurusıkı taşımak için; Kurusıkı tabanca almak için ilk olarak adli sicil kaydı ve iki adet vesikalık fotoğraf ile birlikte ilçe emniyet müdürlüğüne gitmelisiniz. İlçe Emniyet Müdürlüğüne kurusıkı tabanca almak istediğinize dair dilekçe vermeniz gerekiyor. Kurusıkı tabanca dilekçe örneği yazının devamında paylaşılmıştır.

Kurusıkı ile ateş etmek; Söz konusu eylem kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlike olacak biçimde ya da korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme suçu oluşturmaz; Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası yaptırımı gerektirir.

..Balıkesir’de Katil Zanlısına Tutuklama Kararı..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu