GündemTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: G20 ve BM’de Özel Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iklim değişikliğiyle ilgili mücadeleye ilişkin açıklama paylaşacak. Paylaşacağı açıklamada, Hindistan’da yapılacak G20 Liderler Zirvesi ile ABD’deki BM Genel Kurulu’nda iklim değişikliğiyle konusu yer alacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: G20 ve BM’de Özel Gündem… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iklim değişikliğinde mücadeleye ilişkin açıklama paylaşacak. Açıklama ile, 9-10 Eylül’de Hindistan’da, G20 Liderler Zirvesi gündemde yer alacak. Ardından, ABD’nin New York kentinde, BM Genel Kurul toplantısı gündemde olacak. Devamında, iklim değişikliğiyle mücadeleye ilişkin hususları gündeme taşıyacak.

Cumhurbaskani Erdogan G20 Ve Bmde Ozel Gundem

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9-10 Eylül’de gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi için Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ye gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirvede liderlerle paylaşacağı önemli gündem maddelerinden biri iklim değişikliği olacak.

“Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek”

Erdoğan, “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek” temasıyla düzenlenecek zirvede liderlerle ikili görüşme yapacak. Yapacağı ikili görüşmelerde de Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadele çerçevesinde attığı adımları paylaşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nin ardından ABD’nin New York kentinde düzenlenecek BM 78. Genel Kurulu’na katılım sağlamak üzere bu ülkeye gidecek. Daha sonra, genel kurulda yapacağı konuşmada ve liderlerle gerçekleştireceği ikili görüşmelerde iklim değişikliği konusunu gündeme getirecek.

Cumhurbaskani Erdogan G20 Ve Bmde Ozel Gundem 1

“Tüm insanlığa karşı görevlerimizi yapacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, iklim değişikliğiyle mücadelenin önemini ifade etti. Ardından, Türkiye’nin atılan uluslararası adımların tamamında yer aldığını dile getirdi. Ardından, yükümlülüklerini harfiyen yerine getirdiğini belirtti. Dahası, Paris İklim Anlaşması’na “2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma” hedefleriyle en önemli katkıyı veren ülkeler arasında olduğunu anlattı.

Cumhurbaskani Erdogan G20 Ve Bmde Ozel Gundem 3

Milli Güvenlik Meselesi Oldu

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, iklim değişikliğinden savaşlara kadar pek çok faktörün gıda arz güvenliğini tüm toplumlar için bir milli güvenlik meselesi haline dönüştüğünü vurguladı.  AA’nın edindiği bilgiye göre devamında, şunları kaydetti: “Dünyamızın ve insanlığın ortak geleceğini ilgilendiren bu hayati konuda hem kendi yükümlülüklerimizi yerine getirerek hem küresel düzeyde inisiyatif üstlenerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önümüzdeki ay katılacağımız G20 Zirvesi ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bu hususları muhataplarımızla paylaşarak kendi vatandaşlarımıza ve tüm insanlığa karşı görevlerimizi yapacağız.”

..Cumhurbaşkanı Erdoğan: G20 ve BM’de Özel Gündem…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu