Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Kaza

Balıkesir’de kaza. Balıkesir’in Susurluk ilçesinde Ömerköy mevkiinde trafik kazasında 2 kişi yara aldı.

 

Kaza 1

Balıkesir’de kaza. 34 SLF 45 plakalı otomobil İstanbul-İzmir otoyolunda İstanbul istikametine doğru seyir halindeydi. Otomobil sürücüsü F.D. ‘nin  direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak takla attı.

Kaza

Kazayı gören vatandaşlar hemen ekiplere haber verdi. Araç içerisinde sıkışan 2 kişiyi Susurluk İtfaiye Ekipleri  sıkıştığı yerden kurtardı. Yaralılar 112 Acil Sağlık Ekipleri tarafından Ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza 3

Kaza 4

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

 

Susurluk Hakkında

Susurluk, Balıkesir’in bir ilçesidir. İlçe merkezinin nüfusu 23.800’dür. Susurluk ilçesi Balıkesir iline bağlı bir ilçe olup, ilin kuzey doğusunda yer almaktadır. İlçenin doğusunda Bursa’ın Mustafakemalpaşa ilçesi yer alır. Kuzeyinde yine Bursa’nın Karacabey ve Balıkesir’in Bandırma ilçeleri yer alır. Ayrıca batısında Manyas, güneybatısında Karesi, güney ve güney doğusunda Kepsut ilçesi yer almaktadır. Ayranı ve tostu ile bilinir. 1996’daki trafik kazası ise dünyaca tanınmasına neden olmuştur.

İlçe Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar ve Selçuklu Hanedanının egemenliklerinden sonra, Karesi Beyliği’nin idaresine geçmiştir. Osmanlı idaresine geçmesi Orhan Gazi zamanında gerçekleşmiştir.

Susurluk’un bulunduğu yer, Karesi Beylerinden İne Bey Vakfına ait ormanlık ve bataklık boş bir alan iken İne Bey’in torunları burasını Susığırlık adı altında bir çiftlik halinde idare etmiştir. Daha sonra 1634’te Karaman tarafından gelen akıncılar, Hacı Hatip Oğulları buraya yerleşmişlerdir.

Susığırlık çiftlik halinde iken, Bursa ve İstanbul’a geçen kervanların konaklama yeri olmuştur. 1858 ve 1878 Türk-Rus savaşında Anadolu’ya göç eden Bulgaristan ve Kafkas Göçmenleri ve sonraları Ahmet Vefik Paşa tarafından iskan ettirilen Türkmen aşiretleriyle kalabalıklaşmıştır.

Susurluk 1892’de bucak, 1926’da ilçe olmuştur. 5 Eylül 1922 Susurluk’un düşman işgalinden kurtuluş günüdür. Her yıl 5 Eylül’de “Kurtuluş Bayramı” törenlerle kutlanmaktadır.

3 Kasım 1996’da meydana gelen trafik kazası ve ardından patlak veren skandalla (Susurluk davası) tanınan Susurluk ilçesi, Türkiye’nin gündemine derin devlet tartışmalarını getirmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu