GündemEkonomiÖzel Haberler

Balıkesir’de “Kiralık” “Devren Satılık” Yazıları Dikkat Çekiyor

Balıkesir’de “Kiralık” “Devren Satılık” Yazıları Dikkat Çekiyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Balıkesir’i de kötü etkiledi. Balıkesir’de uzaktan eğitim süreci ile birlikte öğrencilere ve geçici işçilere verilen ev kiraları da geriledi. Bir dönem üniversite öğrencileriyle dolup taşan kafe ve restoranlar kepenk indirdi. Yurtlardan ikinci el mobilyacılara kadar pekçok sektör zorda. Esnaf ve şehrin sakinleri dört gözle salgının bitmesini bekliyor.

Ev ve Dükkan Sahibi Alev Kozutürk Semra Aman Akyürek’e konuştu.Kozutürk,”Balıkesir’i ilkkez böyle görüyoruz. Dünyayı ve Türkiye’yi etkileyen bu virüs yaşamı yaşantıları değiştirdi ve Balıkesir’i de vurdu. Bunu Balıkesir’de net görebilmek mümkün. Kiralık ev ve dükkanlar uzun süreli ilkkez boş kalıyor. Ev kiraları düştü ancak kim duracak? Balıkesir hem yaşam kolaylığı hem de birçok ile göre daha ucuz olması nedeniyle ailelerin ve öğrencilerin öncelikli tercihleri arasında olmuştur hep. Rahat ve yaşamın kolay olduğu bir şehrimiz var. Pandemi etkisini şehrimizde de gösterdi.” dedi.

20201010 174738
“Belirsizlik Kirada Olanlarda Panik Yarattı”

“Kiralık dükkan tutanlar panik yaşadılar çünkü belirsizlik söz konusuydu dükkan kapalı bir gelir yok ancak kira günü gelicek ne yapacağım korkusu yaşandı küçük işletmecilerimizde. Öğrencilerle dolan kafe ve restoranlar bomboş. Esnaf devretmek istiyor ama devredecek birini bulamıyor. Son aylarda ‘devren kiralık’ ilanları da ana caddelerde zaten göze çarpıyor. Pandemiyi öngörmek mümkün değildi. İşletmeci borçlanmış, kendine göre yatırım yapmış. Salgının bir an önce bitmesini ve Balıkesirimiz’de hayatın normale dönmesini bekliyor ve eskisi gibi olmasa da ekonomide bir canlılık ve hareketlilik görmek istiyoruz.”

Balıkesir’de Camlar’a Asılı Kiralık Satılık Devren Kiralık Yazıları Dikkat Çekiyor

Balıkesir’de koronavirüsün etkileri gün geçtikçe yüzünü göstermeye devam ediyor. Koronavirüs sebebi ile iş yapamayan, dükkanları kapatılan ve siftah yapamadan kepenk kapatan esnaf çare ararken diğer yandan ikinci el eşya satıcıları ve ev sahipleri ile dükkanlarını kiraya verenler bu süreçte mutsuz. Daha çok Üniversite öğrencilerinin ve sezonluk işçilerin tercih ettiği ikinci el eşya ve kiralık evler hala boşta. Koronavirüs sürecinde Balıkesir’de il Hıfzıhsıhha Kurulunun kararları çerçevesinde tek tek kapanan dükkanların yanısıra Eğitim sisteminde de uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte özellikle şehir dışından gelen öğrencilerin tuttuğu evler boş kalırken camlardaki “Kiralık Ev” Kiralık Dükkan ve benzeri yazılar Balıkesir’de dikkat çekmeye devam ediyor.

20201019 190326
“İkinci El Eşya’da Depolar Doldu Alan Yok”

İkinci El Mobilya Satıcıları depolarının dolu olduğunu ve sektörün zorda olduğunu söylüyor. Balıkesir’de ikinci el eşyada temkinli davranan satıcılar, “Öğrenci evleri boş kalınca bundan 2. el mobilya sektörü de etkilendi. Öğrenci, çalışan yeni ev tutacak olan herkes gelirdi, şimdi siftahsız günler yaşıyoruz. İkinci el biz alıyoruz ancak depolar dolu kime satacağız? Evi boşaltan eşyayı sattı gitti. Bizim depolar ağzına kadar doldu ama gelip mobilya alan yok. Korona virüsün yarattığı bu durum sadece bizi etkilemedi. Kafesinden berberine tüm esnaf arkadaşlarımız zor bir süreçten geçiyor. Allah Hepimizin Yardımcısı Olsun” İfadelerini Kullandılar.

Yeme İçme Sektörü ’de Zorda

Emekli emlakçı Zühre Yolcu Balıkesir’de şuan kiralık ev talebinin yok denecek kadar az olduğunu, evlerin boş kaldığını söyledi. Buna bağlı olarak kiralarda düşüş olduğunu ancak düşse de talep olmadığını belirtti. Dükkânların kimi hiç açılmadı, kimi ayakta kalmak için mücadele veriyor. Yeme içme sektörü de zorda. Kapanan dükkan sayıları artabilir bu gidişle…Mülk sahipleri ayakta kalabilir ancak küçük esnafın hali perişan” değerlendirmesinde bulundu. Semra Aman Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu