Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir’de Komandolar İş Başında: Zeytin Bahçeleri…

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı çiftçilerin isteğini geri çevirmedi. Çiftçiler için özel ekip kurdu.

Balıkesir’de Komandolar İş Başında: Zeytin Bahçeleri…

Balikesirde Komandolar Is Basinda Zeytin Bahceleri 1
Balıkesir’De Komandolar İş Başında: Zeytin Bahçeleri…

24 Saat Boyunca Korunuyor

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Türkiye’nin zeytinyağı üretiminin yüzde 10’unun gerçekleştiği Balıkesir ilinde zeytin hırsızlıklarını önlemek amacıyla özel bir ekip oluşturdu. Jandarma Komando Timleri, Jandarma Asayiş Timleri, Jandarma Trafik Timleri ve Jandarma Motosikletli Asayiş Timleri, zeytinlik alanlarda devriye gezerek hırsızlara göz açtırmıyor. Asayiş timleri, yaya ve motorlu olarak 24 saat boyunca önleyici kolluk hizmetlerini sürdürüyor. Özellikle dar sokaklarda, zeytinlik alanlarda ve zeytin depolama alanlarında Jandarma Motosikletli Asayiş Timleri devriyelerini aralıksız olarak gerçekleştiriyor.

Balikesirde Komandolar Is Basinda Zeytin Bahceleri 2
Balıkesir’De Komandolar İş Başında: Zeytin Bahçeleri…

Havadan Destek

Ayrıca, İHA’lar (insansız Hava Aracı) da bölgede aktif olarak kullanılarak zeytin hırsızlıklarının önlenmesine katkı sağlanıyor. Jandarma Komando Timleri ise dronlar, gece görüş cihazları ve termal kameralar gibi ekipmanlarla gece şartlarında da gözetleme faaliyetlerini sürdürüyor.

Balikesirde Komandolar Is Basinda Zeytin Bahceleri 3

“Valimiz, kaymakamımız, jandarmamız üreticinin bu sesine kulak verdi”

Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, bu önleyici çalışmanın zeytin üreticilerini memnun ettiğini ifade etti. Başkan Diker, “Bu uygulama iki yıldır yapılıyor. Zeytin üreticisi bu mağduriyetini sürekli dile getiriyordu. Valimiz, kaymakamımız, jandarmamız üreticinin bu sesine kulak verdi. Hasat süresinde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına el atması biz üreticileri memnun etti. Bu uygulamadan dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum zeytin üreticileri adına” dedi.

Haber Merkezi

Balıkesir’de 78 Özel Ekip Suçluları Kıskaca Aldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu