YaşamBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

Bilgisayarınıza Uzaktan Erişmenin Yolları

Bilgisayarınızın yanınızda olmaması onu kullanamayacağınız anlamına gelmez. İşte karşınızda bilgisayarınıza uzaktan erişmenin yolları...

Bilgisayarınıza Uzaktan Erişmenin Yolları

Müzik akışından görüntülü aramaya kadar internet bize çok şey sunuyor. Ayrıca, önünde oturmadığınız zamanlarda bile bilgisayarınıza ulaşmanızı da çok daha kolay hale getiriyor.

Artık web üzerinden bir bilgisayarı diğerine bağlayacak çok sayıda uzaktan erişim programı arasından seçim yapabilirsiniz. Dahası, temel araçların birçoğunun kullanımı ücretsiz! İşte karşınızda bilgisayarınıza uzaktan erişmenin yolları..

Windows ve macOS

Her ikisi de yerleşik uzaktan erişim araçlarına sahiptir, ancak bunların kullanımı özellikle kolay değildir ve platformlar arası da bu pek mümkün değildir. Bu nedenle burada ücretsiz ve üçüncü taraf seçeneklerine odaklanıyoruz.

Bilgisayarınıza Uzaktan Erişmenin Yolları

Chrome Uzaktan Masaüstü (Chrome Remote Desktop)

Google’ın Chrome remote desktop, adından da anlaşılacağı gibi Chrome tarayıcısının içinde çalışır. Ancak tarayıcının içinde çalışmakla sınırlı değildir.

Araç, kurduğunuz herhangi bir bilgisayara tam erişim sağlamaktadır. Bir sistemde Google Chrome yüklü olduğu sürece ona erişebilirsiniz.

Bağlanmak istediğiniz bilgisayarda, Chrome tarayıcınıza Chrome Uzaktan Masaüstü sayfasını yükleyin, istenirse Google hesabınızda oturum açın ve ardından Uzaktan erişimi ayarla seçeneğinin yanındaki küçük indirme simgesini tıklayın. Daha sonra tüm sahne arkası işlerini yürüten küçük bir yardımcı programı indirip yüklemeniz gerekecektir.

Bilgisayarınıza Uzaktan Erişmenin Yolları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu