Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Motorcular Denetlendi

Balıkesir’de Motorcular Denetlendi. Balıkesir’de Motorcular Denetlendi Balıkesir’de Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri motosiklet sürücüleri için denetim yaptı.

 

Güvenli Sürüş İçin Kontrol

Balıkesir Trafik  Jandarması  motosiklet sürücülerinin trafikteki güvenliği için kontrol gerçekleştirdi.

 

Balıkesir’de Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Ekipleri Motosiklet Sürücüleri Için Denetim Yaptı.

 

Motorculara Denetim

Balıkesir İl Trafik Jandarması karayollarında motosiklet sürücülerini denetledi. Trafik ekipleri  denetimi sürücülerin trafik kuralarına uygun motosiklet kullanmasına yöneltmek amacı ile yaptı. Ayrıca yapılan denetimde bin 1 araç kontrol edildi.

 

Adasdasd

Gazete Merhaba

Balıkesir’de Motorculara Denetim

 

Ayrıca Balıkesir Hakkında            

Balıkesir, ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesidir. Bunun yanında kalabalık olması bakımından 17. şehirdir. Balıkesir ili Marmara Bölgesinde, Güney Marmara kısmında yer almaktadır. Ayrıca bu şehrin bir kısmı ise Ege bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple Balıkesir’in hem Marmara denizine hem de Ege denizine kıyısı var.

 

Balıkesir’in doğu kısmında Bursa ile Kütahya illeri yer almaktadır. Bununla birlikte Güney bölümünde ise Manisa ile İzmir illeri var. Ayrıca Balıkesir’in batı kısmında ise Çanakkale ili bulunmaktadır. Bununla birlikte Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesi, Yunanistan’ın Midilli Adasına komşu olma özelliğine sahiptir.

 

112 Acil Çağrı Merkezi Hakkında

 

Ülkemizde farklı acil yardım çağrıları için (yangın, sağlık, güvenlik-asayiş)  hâlihazırda farklı hizmet numaraları kullanılmaktadır. Birden fazla olan acil çağrı numaralarının tek numara (112) altında toplanmasını sağlamak üzere 112 Acil Çağrı Merkezlerinin kurulum çalışmaları Bakanlığımız koordinesinde yürütülmektedir.

 

112 Acil Çağrı Merkezi Sisteminin Amacı

Acil çağrı merkezinde; sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve valiliklerce gerekli görülen diğer birimlerin aynı mekânda olduğu ve koordinasyon imkânı sağlayan co-location modeli tercihi oldu. ve çalışmalar buna göre gerçekleşti. Bu modelde çağrının alınması, olayların takip ve koordinasyonu aynı salon içerisinde bulunan görevliler tarafından yerine getirilmektedir. 112 acil çağrı merkezi sisteminin iki temel amacı vardır;

Acil çağrı yapılmasını gerektirecek durumlarda vatandaşlarımızın birden çok numara yerine tek bir numarayı bilmeleri,

Acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede olay mahalline ulaşmak.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu