Gündem

Balıkesir’de Sancak Koşusu Yapılacak

15 Temmuz şehitlerinin anısına düzenlenecek olan sancak koşusu mesafeli olarak gerçekleştirilecek. Pandemi salgınıyla mücadele kapsamında kontrollü olarak düzenlenecek etkinlik 81 il’de eş zamanlı yürütülecek. Sancak koşusu bugün saat 22.00’de Ömer Halisdemir Anıtı önünden başlatılacak. Son durak Milli İrade Meydanı.

Ülke genelinde her yıl düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri” ile milli birlik ve demokrasiye olan inancın güçlenerek perçinlenmesi amaçlanıyor.İnanç, dirayet, birlik ve beraberlik ruhuyla ay yıldızlı sancağı taşımak, milli birlik ve beraberlik ruhunu topluma göstermek, hatırlatmak, tüm şehitlerimizin ve 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızın anısını yaşatmak amacıyla, 15 Temmuz 2020 tarihinde, sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek ülke genelinde 81 ilde aynı anda 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu etkinliği yapılacak.

Tüm İllerde eş zamanlı koşu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından şehitlerin anısını gelecek nesillere aktarmak için her yıl düzenli olarak yapılması planlanan “Sancak Koşusu” bugün saat 22.00’da tüm illerde aynı anda başlayacak. Tüm illerde olduğu gibi Balıkesir’de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında sancak koşusu yapılacak. 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu, sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek 15 Temmuz Şehitleri ve Şehit Ömer Halis Demir Anıtı’ndan başlayacak koşu, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda sona erecek. Nursima Akyürek’in haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu