Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Törenle 26 Ocak Dünya Gümrük Günü Kutlandı

Bandırma Gümrük Müdürlüğü, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü'nü Liman Töreni ile Kutladı.

Balıkesir’de Törenle 26 Ocak Dünya Gümrük Günü Kutlandı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Bandırma Gümrük Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir törenle 26 Ocak Dünya Gümrük Günü kutlandı. Liman içinde gerçekleşen törende, Gümrük Müdürü Orhan Mercanlı’nın konuşmasının ardından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu yılın teması “Geleneksel ve Yeni Ortaklarla İşbirliğinde Gümrükler” olarak belirlenen etkinlikte, Ticaret Bakanlığı Bandırma Gümrük Müdürü Orhan Mercanlı, Dünya Gümrük Örgütü’nün kuruluş tarihine atıfta bulunarak her yıl 26 Ocak’ta kutlanan Dünya Gümrük Günü’nün önemine vurgu yaptı.

Mercanlı, “Gümrük teşkilatımız, kamu düzeninin bozulmasını önlemeye yönelik tedbirleri almak, deniz, hava limanları ve kara sınırlarındaki gümrük kapılarında giriş ve çıkış yapan kişi, eşya ve taşıtların muhafazası ile gümrüğe sevk edilmesini sağlamak, kaçakçılığı önlemek, izlemek ve soruşturmak gibi çok önemli görevleri başarıyla yerine getirmektedir. Mesai mefhumu gözetmeksizin 7 gün 24 saat çalışan görevlilerimiz, canla başla görevlerini sürdürmektedirler” şeklinde konuştu.

Törene Gar Müdürü Doğan Yıldız, Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Bandırma Liman İşletme Kontrol Müdürü Orhan Kılıç, Çelebi Genel Müdürü Gürkan Bayır, Liman Bölge Başkanı Kürşat Ayyıldız ve Gümrük çalışanları da katılım gösterdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu