GündemGörüntülü Haberler

Balıkesir’de Yaşayan Ukraynalı Anne Vinnitsya’daki Kızına Kavuşmak İstiyor

Balıkesir’de Yaşayan Ukraynalı Anne Vinnitsya’daki Kızına Kavuşmak İstiyor

 

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan Alla İç (38), üç ay önce Ukrayna’ya giden ve şu anda dönemeyen kızına kavuşmak istiyor.

 

Ukrayna’nın Odese kentinde yaşayan Alla Gütsaliük (38), 2010 yılında Türk vatandaşı Semih İç (60) ile evlenerek Balıkesir’in Edremit ilçesine yerleşti. Oturma izni alan Alla, kendisi ve kızı Anastasiia (15) için vatandaşlık başvurusunda da bulundu. Edremit Ülkü Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi olan Anastasiia, iki ay önce felçli olan ananesi Svitlana Gütsaliük’ü (62) görmek için Ukrayna’nın Vinnitsya kentine bağlı Gaysın ilçesinin Mıhaylivka köyüne gitti.

Savaş Çıkınca Geri Dönemedi

Ancak, Savaşın çıkmasının ardından Anastasiia, Türkiye’ye geri dönemedi. Ağlayarak kızının fotoğrafını seven ve kıyafetlerini koklayıp özlemini gidermeye çalışan Alla İç, bir an önce çocuğuna kavuşmak istiyor. Ukrayna’daki kızına kavuşmak isteyen Alla İç, “Kızımı çok özlüyorum, o benim canımın yarısı, hangi anne çocuğunu özlemez ki. Eğer kızım buraya gelemezse ben tek başıma Ukrayna’ya gidip alacağım. Başka çarem yok” dedi. Anastasiia İç ise Ukraynada’ki durumu ile ilgili “Buradaki durumlar çok zor, çok korkuyorum. Her an bir şey olacak diye ödüm kopuyor. Tek isteğim gelip beni buradan almanız” mesajı verdi.

 

20220317 2 52667253 74799273

 

“Kimse getirmezse ben gidip kızımı alacağım”

 

Alla İç,  kızının bulunduğu yerin yakınlarında patlama olduğunu söyledi. Kızının bulunduğu yerde savaşın çok yoğun olmadığını ama patlama seslerinin duyulduğunu anlatan İç, bölgede internetin zor çektiğini kızıyla her gün iletişim kurabildiklerini belirtti. Geçtiğimiz günlerde, yakınlarında patlama olduğunu öğrendiğini kızının annesiyle 2 gün sığınakta kaldığını dile getirdi.

Yetkililerden Yardım Bekliyor

Kızını çok özlediğini ifade eden İç, “O benim canımın yarısı, hangi anne çocuğunu özlemez ki. Eğer kızım buraya gelemezse ben tek başıma Ukrayna’ya gidip alacağım. Başka çarem yok, eğer bana bir yerden destek gelmezse tek başıma gideceğim. Romanya’ya gidip sınırdan geçerek bir şekilde kızıma ulaşacağım, onu orada bırakamam. Yetkililer bana lütfen yardım etsin, kızımı buraya getirmek istiyorum. Tek isteğim bu, lütfen sesimi duyun ve yardım edin.” diye konuştu.

20220317 2 52667253 74799272
 

“Tek isteğim gelip beni buradan almanız”

 

Annesine, video paylaşarak sesini duyurmak isteyen Anastasiia da ailesini çok özlediğini belirtti. Anastasiia, şu anda Türkiye’de olmayı çok istediğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Şu an sizin yanınızda olmayı çok isterdim. Buradaki durumlar çok zor, çok korkuyorum. Her an bir şey olacak diye ödüm kopuyor. Tek isteğim gelip beni buradan almanız. Buradan kurtulmak istiyorum. Lütfen gelip bana yardım edin. Burada market fiyatları 4 katına çıktı, geceleri silah ve bomba sesleri duyuluyor. Gerçekten çok korkuyorum, ananem çok yaşlı olduğu için maaşını alamıyor.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu