Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Yıllık 5 Milyon Katkı Sağlayacak

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde, Hamzacık göledinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Gölet, Balıkesir ve ilçelerinde son dönemde yer alan su yapıları arttı. Ayrıca, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde rol alıyor.

 

Hamzacık Göledinde Hızlı İlerleme; Balıkesir’de Yıllık 5 Milyon Katkı Sağlayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Hamzacık Göledinde gövdeyi tamamlamak üzere. Ayrıca, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak için yaptığı çalışmaları da sürdürüyor.

Balıkesir Göletinden Yeni Gelişme Var

Suyun Her Damlasına Sahip Çıkılıyor

Hamzacık Göledinde Hızlı İlerleme; Balıkesir’de Yıllık 5 Milyon Katkı Sağlayacak. Öte yandan DSİ, Sulamayı toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak için çalışma yapıyor. Ayrıca, musluklara sağlıklı ve içilir su ulaşımı yapmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için çalışıyor. Süre gelen su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Balıkesir Göletinden Yeni Gelişme Var

“1110 Tarım Arazisinin Sulaması Gerçekleşecek !”

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Balıkesir Dursunbey Hamzacık Göletinde çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Devamında, “Çalışmaları devam eden Balıkesir Dursunbey Hamzacık Göleti bitecek. Bitmesi sonucu barajda  olacak su ile 1110 dekar tarım arazisinin sulaması olacak’’ dedi.

Balıkesir Göletinden Yeni Gelişme Var

Hamzacık Göledinde Hızlı İlerleme Var

Genel Müdür Balta, göletin ulaşım yolları ve dipsavak yapısının bitirildiğini ve gövde dolgu imalatının da %86`sının tamamlanarak göletin tüm ünitelerinin %75`inin tamamlandığını ifade eti. Devamında, göletin kalan dolusavak ve vana odası ünitelerinin de inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Balikesir Goledinden Yeni Gelisme Var 3

Ayrıca, temelden yüksekliği 25,70 metre ve su depolama kapasitesi 683.000 m3 olan Balıkesir Dursunbey Hamzacık Göletinin tamamlanması ile 2023 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 5 milyon 550 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.” dedi.

Haber: Muhammed Can Akyürek

…Balıkesir Göletinden Yeni Gelişme Var…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu