İlçe Haberleri

Balıkesir’deki Çini Atölyesinde Kadınlar Yaratıcılıklarını Konuşturdu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinin sakin köylerinden Taylıeli Mahallesi'nde, çini öğretmeni Ezgi Demir'in yönetiminde gerçekleşen atölye çalışması, kadınlar arasında ilgiyle karşılandı.

Balıkesir’deki Çini Atölyesinde Kadınlar Yaratıcılıklarını Konuşturdu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinin sakin köylerinden Taylıeli Mahallesi’nde, çini öğretmeni Ezgi Demir’in yönetiminde gerçekleşen atölye çalışması, kadınlar arasında ilgiyle karşılandı.

Yılbaşı temasıyla düzenlenen atölyede kadınlar, çini tabak ve fincan süslemesi yaparak yaratıcılıklarını konuşturdular. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen çini kurslarına ilgi giderek artarken, kırsal mahallelerde gerçekleştirilen bu atölye çalışmaları da memnuniyetle karşılandı. Çini öğretmeni Ezgi Demir, geleneksel çini sanatının unutulmaya yüz tuttuğunu belirterek, böyle atölyelerle bu sanatı canlandırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Balıkesir'Deki Çini Atölyesinde Kadınlar Yaratıcılıklarını Konuşturdu

Katılımcılara teşekkür eden Demir, çini sanatını daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Kursiyerlerden Zeynep Susmuş, çini kursuna ilk defa katıldığını ve etkinliğin çok güzel olduğunu belirtirken, Didem Akbey Erdidal ise ilçelerinde bu tür etkinliklerin olmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti. Yılbaşı öncesi düzenlenen bu özel atölye çalışması, katılımcılara hem keyifli bir zaman geçirme fırsatı sundu hem de unutulmaya yüz tutmuş çini sanatına ilgiyi artırdı.

Balıkesir'Deki Çini Atölyesinde Kadınlar Yaratıcılıklarını Konuşturdu

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu