GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Balıkesir’den ADD Genel Başkanı Bozkurt’a İstifa Çağrısı

Balıkesir ADD Başkanı Turan Güneş önce kendisi istifa etti ardından Atatürkçü Düşünce Derneği’nin selameti için diyerek Genel Başkan Hüsnü Bozkurt’u istifaya davet etti. Güneş, ADD GYK üyelerine olağanüstü kurultay kararı çağrısı yaptı. Güneş net konuştu ve ‘Atatürk’ adının istismarına nerde olursa olsun karşı çıkacağım dedi.

 

Add Balikesir

Tek Adamlık ve Despot Yönetim Anlayışı Var

ADD Balıkesir Şube Başkanı Turan Güneş çarpıcı bir açıklama ile istifa etti. Genel Başkan Hüsnü Bozkurt’u eleştirdi ve “Karal Çıplak” dedi. Tek adam rolü ile despot bir sistem var. Kamuoyuna yansıyan yüz ve dernek içi eylemsel yüz farklı dedi “Kral çıplak “ifadesini kullandı.

 

Add 1

Balıkesir ADD Şube Başkanı İstifa Etti

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Başkanı Turan Güneş istifa etti. Turan Güneş istifa nedenini şube binasında açıkladı. Güneş ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt’un tek adam rolü ile despot yönetim sistemini yaşattığını söyledi.

 

“Kurulların Çalışmasında Ayrıştırıcı Tutum Var”

Balıkesir ADD şubesinin Başkanlığını yürüten Güneş “ istifa ediyorum çünkü şubeleri yok sayan ve adeta şubelerle inatlaşan tek adam yönetimi ile karşı karşıyayız” dedi. İstifa eden Başkan, Atatürkçü Düşünce tüzüğünce oluşan kurulların çalışmasını engelleyen ayrıştırıcı antidemokratik bir tutumun sergilendiğini ifade etti.

 

“Söylem ve Eylem Farklı”

ADD Balıkesir Şubesinde Başkanlıktan istifa eden Güneş, Genel Başkan Bozkurt’un özeleştiri yapmaktan kaçındığını, eleştiriye tahammülü olmadığını ve hakikati susturmak için elindeki gücü kullanmaya çalıştığını söyledi. Dernek iç hukukunu engelleyici tavırlara karşı istifa ettiğini açıkladı. Balıkesir Şubesinin zarar görmesini istemediğini özellikle vurgulayan Güneş , Genel Başkan Bozkurt’un Atatürkçü söylemleri ile dernek içindeki eylemi bir değil” dedi.

 

ADD Balıkesir Kız Öğrenci Yurdu Kazandırdı

ADD Başkanı istifasını açıkladı ve Balıkesir’de şubenin asla zarar görmesini istemediğini belirtti. Yapılan çalışmaların ve etkinliklerin süreceğini ve güzel çalışmalarla anılmak istediklerini ve anıldıklarını söyledi. ADD yakın zamanda bir kız yurdu açacağını da duyurmuştu. Turan Güneş Şoförevleri sokağında yapılan 300 metrekarelik bir alanda 60 kız öğrenci kapasiteli bir yurdumuz olacak .Bina tamamlanmak üzere. Kurucu Başkan Nuran Altunel’inde öncülüğünde 5 katlı bir bina kazanımı sağlanmış olacak. Burası önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde faaliyete geçecek” dedi.

Muhammed Can Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu