Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir’den Hastanede Patlayan Silahlara Tepki

Balıkesir'de bazı sağlıkçılar bir araya geldi. Yaptıkları basın açıklaması ile sağlıkta şiddete değindi. Çözüm istedi. 

Balıkesir’den Hastanede Patlayan Silahlara Tepki

 

Balikesirden Hastanede Patlayan Silahlara Tepki 1

Balıkesir Tabip Odası, Balıkesir Aile Hekimleri Derneği, Balıkesir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği, Birlik ve Dayanışma Sendikası ve Hekimsen sağlıkta şiddet açıklaması yaptı. Yapılan ortak açıklama Balıkesir Tabip Odası binasında gerçekleşti.

“Öldürüldük, vurulduk, bıçaklandık, darp edildik”

Yapılan açıklamada, çalışanların can güvenliğinin olmadığının altı çizildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı eleştiren açıklamada sosyal medyadan yapılan kınama ve geçmiş olsun dileklerinin yeterli olmadığını söylediler.

“Sağlık Çalışanı Hedef Oluyor!İş Bırakıyoruz!”

“Hastanelerde silahlar patlıyor, çatışmalar yaşanıyor. Çoğunda doğrudan sağlık çalışanı  hedefleniyor. Ya da kurşun yağmurunun arasında kalıyor. Ersin Arslan dan Ekrem Karakaya’nın  Sağlık Bakanlığı’nın  hastanelerinde katledilmesi arasında hiç bir değişmedi. Değişsin ve  etkin, caydırıcı , gerçek önlem alınsın, en ağır cezai yaptırımlar olsun diye bir kez daha iş bırakıyoruz. // Balıkesir’den Hastanede Patlayan Silahlara Tepki

Balikesirden Hastanede Patlayan Silahlara Tepki 2

“Son haftalarda yine pek çok şiddet olayı yaşandı”

Öte yandan açıklamada, “yaşanmış bazı örneklerde verildi. Parmakları, burnu kırılan, saçları yolunan, hamile haliyle tekmelenen meslektaşlarımız oldu. Acil servis hekimlerine toplu saldırı, hastane girişlerinde silahlı çatışmalar yaşandı. En son Kocaeli’nde 3 aile hekimi ve Şanlıurfa da bir hemşire arkadaşımızın canına kast edildi. Sağlık’ta Dönüşüm ile Hekimler, sağlık emekçileri “hayat kurtaran” dan “şiddet kurbanına” dönüştürüldü.

Sağlık hizmetlerinde yaşanan bu kadar zorluk, aksama, gecikme ve yetersizliğin nedeni poliklinikteki veya acil servisteki o doktor, ameliyathanedeki o hemşire, aile sağlığı merkezindeki o ebe, laboratuvardaki o laborant, röntgendeki o teknisyen değildir. Sağlık Bakanı ve sağlık bakanlığının bizzat kendisidir. Gerçek sorumlu ve muhataplar onlardır. Ama şiddetini yaşayanlar bizleriz.” ifadeleri yer aldı. // Balıkesir’den Hastanede Patlayan Silahlara Tepki

Şiddete tahammülümüz yok

“Sağlık’ta can güvenliği tehdidi ve  tehlikesi ne renk olursa olsun hiç bir reform, hiç bir kod ile çözülmüyor.

İdari, siyasi yetkili ve sorumlular şiddeti ciddiyet ve kararlılıkla ele alıp çözmek niyetinde değiller. Etkin ve gerçek yaptırımlar yerine sözde kalan önlemler yeterli olmuyor. Sağlık Bakanlığı, bu konuda açık ve net tutumunu belirlemeli ve ödün vermeden uygulamalıdır. “Şiddet ve sağlık” kelimelerinin yan yana olmasının insanlık dışı olduğunu kabul etmeli, çalışanlarının can güvenliğini sağlama görevini yapmalıdır. Acilen gerekli  en ağır ceza kanunu değişikliklerini sağlamalı , etkin önlemler almalı, topluma da caydırıcı uyarılarını vermelidir.” dedi.

Haber: Muhammed Can Akyürek // Balıkesir’den Hastanede Patlayan Silahlara Tepki

İlginizi çekebilir ; Balıkesir Tabip Odası Başkanı: Hekimler İtibarsızlaştırılamaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu