Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’e Hakkari Lezzeti Damga Vurdu ! 2 Haftada Parladı

Burhaniye ilçesine, Hakkari'nin lezzetini taşıyan bir girişim damgasını vurdu.

Balıkesir’e Hakkari Lezzeti Damga Vurdu ! 2 Haftada Parladı

Balikesire Hakkari Lezzeti Damga Vurdu 2 Haftada Parladi 1
Balıkesir’E Hakkari Lezzeti Damga Vurdu ! 2 Haftada Parladı

İsmet Mollaosmanoğlu, 10 önce Hakkari’den Burhaniye’de gelerek burada yaşamaya başladı. Hakkari’nin lezzeti lavaş ekmeğini Burhaniyelilerle tanıştırdı.

“Birkaç gün önce bu tezgahı kurduk”

Bahçelevler Mahallesi’nde sadece iki hafta önce üretime başlayan Mollaosmanoğlu, Burhaniyelilerin lavaş ekmeğine olan ilgisinin kendisini cesaretlendirdiğini dile getirdi. Hakkari kökenli olan Mollaosmanoğlu, “Biz 10 yıldır Burhaniye’de hizmet veriyoruz. Birkaç gün önce bu tezgahı kurduk. Burhaniyelilerin bu ekmeği sevdiğini biliyoruz ve Bahçelevler’de de bu potansiyeli gördük. Bu nedenle, buraya böyle bir hizmet sunmaya karar verdik. İnşallah, halkımızın tercihiyle bu işi başarıyla sürdüreceğiz. Burhaniyeliler lavaş ekmeğini seviyor.” şeklinde konuştu.

Balikesire Hakkari Lezzeti Damga Vurdu 2 Haftada Parladi 2

“Elimizden gelenin en iyisini yapacağız”

İşletmede çalışanlardan biri olan Kader İlhan da bu kültürü ilçeye taşımanın önemine vurgu yaparak, “Bu lezzeti buraya kazandırmamız gerekiyor. Burhaniyelilerle buluşmamız gerekiyor. Bu harika bir şey. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Sağlıkla, Burhaniyeliler de bu lezzeti tatmayı umuyorum.” ifadelerini kullandı. Burhaniye’nin sokaklarında Hakkari’nin lezzeti olan lavaş ekmeği artık kendine özgü bir yer edinmeye başladı. İsmet Mollaosmanoğlu’nun girişimi, ilçenin kültürel çeşitliliğine ve ekonomisine de katkıda bulunmayı hedefliyor.

Haber: İHA

Balıkesir’in Damaklarda Taht Kuran Lezzeti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu