GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir’in Bilinmeyen Müzesi!

Balıkesir’in Bilinmeyen Müzesi! Balıkesir’de her gün önünden onlarca insanın geçtiği Kuvay-i Miliye müzesi ziyaretçi bekliyor. Konum anlamında şehrin en merkezi yerinde bulunan müze, içinde barındırdıklarıyla göz kamaştırsa da müzeye pek ilgi yok.

 

K 25

Balıkesir’in Bilinmeyen Müzesi! Merkezi Bir Konumda Ancak Önünden Geçenler Müze Olduğunu Fark etmiyor

6 Eylül 1996 yılında restore edilerek hizmete açılan Kuvay-i Milliye Müzesi, adeta buram buram tarih kokuyor. Balıkesir’de Anafartalar Caddesi’nde yer alan müze merkezi tam merkezi bir konumda.

 

6677876

Her gün onlarca Balıkesirlinin önünden geçtiği müze içinde Atatürk dönemi, 1. Dünya Savaşı, antik dönem kalıntıları gibi birçok eser var. Hem tarihi hem sanatsal müze mahiyetinde olan bu harika bina, bugünlerde yapayalnız.

 

455566565

Müzenin Tanınırlığı Yok

Balıkesir’de önünden geçen vatandaşlara sorduk. Müze olduğundan bile haberi olmadığını belirten bazı vatandaşlar burayı hiç ziyaret etmediklerini belirtti. Müze 2 katlı. İlk katın misafirleri Mustafa Kemal Atatürk ve eşi Latife Hanım’ın balmumu heykeli. Gazi Paşa’nın ve eşi Latife Hanım’ın Balıkesir’e ilk ziyaretlerinden alınmış örnek. Öte yandan ilk katta Atatürk’ün kullandığı eşyalar ve Balıkesir’de bulunduğu faaliyetleri anlatan yazılar ve çeşitli silahlar var. Ayrıca tarihi askeri belgeler ve detaylı şekilde muharebe dönemini anlatan duvar yazıları bulunuyor.

 

7 1

Antik Kentlerdeki Eserler Yaşatılıyor 

Müzenin ikinci katında ise farklı bir döneme giriş yapılıyor. Balıkesir ve çevresinde yapılan kazılar sonucu ulaşılan eserler, dönemin sanat anlayışı hakkında bilgi sağlıyor.

 

656767

Bunun yanı sıra Adramytteion, Antandros, Daskyleion ve Kyzikos antik kentlerinin isimlerinin verildiği salonlarda sikkeler, heykeller, kullanılan eşyalar misafirlerini bekliyor.

 

Giriş Ücreti Yok! 

Anlatılanların dahasını taşıyan Kuvay-i Milliye Müzesi’ne giriş yapmak için ücret ödemeniz gerekmiyor. Müze, haftanın her günü 08.30-17.30 arası ziyarete açık şekilde hizmet veriyor.

Haber: Mustafa Sülün

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu