GündemSiyaset

“Balıkesir’in De Yaşanabilir Kentsel Dönüşüme İhtiyacı Var”

“Balıkesir’in De Yaşanabilir Kentsel Dönüşüme İhtiyacı Var”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Balıkesir’de kentsel dönüşüm faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜME İLİŞKİN KONUŞTU

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Balıkesir’de kentsel dönüşüm faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulundu.Ahmet Akın, “Balıkesir’de kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevrilmesine izin verilmemesi gerekiyor” dedi.

“KİMSENİN MAĞDUR EDİLMEDİĞİ BİR SİSTEMİ BİZ KURACAĞIZ ”

Ahmet Akın, “Kentsel dönüşüm Balıkesir’de de tartışılan bir konudur. Balıkesir’in de yaşanabilir kent olmaya, bunu yaparken de halkın uzlaşma ile sürece dahil olacağı ve hiçbir paydaşın mağdur edilmediği alternatif bir sistem kurulmasına ihtiyaç var” dedi.CHP Enerji ve Altyapı’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla partide Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası kurulduğunu bildirdi. Ahmet Akın, yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası’nın bir model çalışması yapacağını, çalışmaların depremle sınırlı olmayacağını belirtti.

“AMAÇ YAŞANBİLİR KENTLER KURMAK”

Akın konuya ilişkin şöyle kaydetti:
“Amaç, yaşanabilir kentler kurmak, bunu yaparken de halkın uzlaşma ile sürece dahil olacağı ve hiçbir paydaşın mağdur edilmediği alternatif bir sistem kurmak. Kentsel dönüşüm gerçekleştirilirken, kent kültürünün ve kimliğinin korunması da gözetilecek. Kentleri cazibe merkezi yapan kültürel varlıklar ön plana çıkartılırken, mahalle kültürünü yaşatacak, insanlar arasındaki iletişim ve dayanışmayı sağlayan değerlerin geliştirilmesi gibi hedefler de gözetilecek. Bu amaçla dünya örnekleri de mercek altına alınacak” diye konuştu. Ahmet Akın’ın başkanı olduğu Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası’nda farklı üniversitelerden akademisyenler görev aldı. Masa, ilk toplantısında Kılıçdaroğlu’nu konunun uzmanı akademisyenlerle bir araya getirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu