GündemÖzel Haberler

BALIKESİR’İN EN FAZLA ŞEHİT VEREN İLÇESİ

Balıkesir merkez ve ilçelerinin yiğit evlatları vatan uğruna gözlerini kırpmıyor. Kuvay-i Milliye topraklarında vatan ve bayrak uğruna şehit olan şehitlerimiz bulunuyor.

Balıkesir’de en fazla şehit veren ilçe Sındırgı. Yaklaşık 20’nin üzerinde şehit veren Sındırgının yanında Bigadiç’te şehit veren ilçeler arasında üçüncü sırada 10’nun üzerinde şehit veren Dursunbey ilçemiz bulunuyor.

Balıkesir Görev ve Terör Mağdurları Dayanışma Derneği Başkanı İsmet Göner 6 yıldır Başkanlığını sürdürdüğü Dernekte, şehitlerimizin yakınlarının anne, baba, eş kardeş ve yakınları ile birlikte olduklarını söyledi.

Balıkesir’de tek dernek olduklarını belirten Göner, “ilçelerde de üyemiz var. Benim başkanlığım sonrasında son bir yılda 16 şehit verdik. Her sene şehitlerimiz oluyor. İlçelerimizle beraber şu anda 278 şehidimiz var. Derneğimiz kurulalı 26-27 sene oluyor. Üyelerimizin bazen sağlık konusunda ve benzeri konularda ihtiyaçları oluyor. Bizim yönetim kurulumuza gelip anlatıyorlar veya haberimiz bu şekilde olmuş oluyor. Biz onlara her konularda resmi dairelerde her yerde yardım ediyoruz.” dedi.

Dernek Başkanı Göner,“Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Başkanı geçmiş yıllardan bu yana bizleri kucaklıyorlar herhangi bir sorunumuz olduğu zaman üyemizle beraber veya yönetim kurulu olarak ziyaretlerde bulunuyoruz onlar da bize gereken yardımları yakınlıklarını sevgilerini gösteriyorlar. Böyle bir birlik beraberliğin içerisinde Cenabı Allah, milletimize, devletimize, askerimize yardımcı olsun birlik beraberliğimizi böyle devam ettirip gidiyoruz. En çok şehit alan ilçemiz: Sındırgı yirminin üzerinde şehit verdi. İkinci Bigadiç, üçüncü sırada ben aslen Dursunbeyliyim Dursunbey geliyor. Dursunbey’de onun üzerinde şehit var. Geçen hafta yine geldi, Gündoğan’dan gelen şehitte bizim Dursunbeyli. Son gelen şehidimizin babası geldi geçen gün birbirimizle konuştuk dertleştik. Bir sorunun varsa yardımcı olalım dedik. İvrindi ve Havran sonra geliyor, buralarda var, Ayvalık’ta var Edremit’te var Gönen’de var. Gönende büyük bir köy o da üçüncü sıraya falan geliyor. Erdek’te var tek yıldız gibi bir Adalar’da var Adalar ilçesinde şu ana kadar bizde kayıtlı bir şehidimiz yok.”

“VALİMİZ BU KONUDA HASSAS”

“Üyelerimizin bazı sorunu oluyor, gerçek sorunları; 38 yaşında işe başlıyor, kardeşlerine hak tanınıyor bunlara bazı haklar tanınıyor ancak 38 yaşını geçenler bu haktan yararlanamıyordu iki sene önceye kadar. Bakanlar Kurulu’nun kararıyla bu 38 yaş çıktı. Şu anda 58 yaşlara çıktı.58 yaşına çıkınca bu haklarını aramaları için yaş elli, kırk yaşlarındaki kişiler geliyorlar bunlar işçi olarak işe başlamıyor. Hizmetli olarak da başlamıyorlar şimdi bunlar memur olarak işe başlıyorlar, şöyle bir sınıflandırma da var öyle olması lazım ben de kamudan emekli olduğum için biliyorum. İlkokul Ortaokul olanlar hizmetli yani odacı ama liseyi, Yüksekokulu bitirdiyse otomatik olarak bunlar masada memur olarak devam ediyorlar. Bunların tahsil durumuna göre de hakları veriliyor. Sınav yok bir soruşturma oluyor, sağlık raporlarını alıyorlar burada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü var. Onlarla da koordine olarak çalışıyoruz biz. Üyelerimizi oraya götürüyoruz, forumları dolduruyorlar doldurduktan sonra Ankara’ya gidiyor Ankara’da da üç ay veya dört ayda altı ay zarfında bunlar Balıkesir’e tayin oluyorlar, ama nereye tayin oluyorlar? Valilik, kaymakamlık, hastanelere çok az. Sağlık müdürlüklerine, Politikalar müdürlüklerine, İl müdürlüklerine böyle yerlerde Milli Eğitimde var, çalışanlar hepsi bunların tayinleri de olmuyor il dışına kendi isterse o zaman gidebiliyorlar, ama burada Balıkesirli olup Balıkesir’de kaldıktan sonra Sayın Valimiz bu konuda çok hassas duruyor.”

“GAZİLER KARDEŞİMİZ”

“Hepsi Balıkesir’de göreve başlamış oluyorlar. Şehidin eşi, çocukları bunlar işe başlamış oluyor. Bir şehitte iki kontenjan var bunlar hiç kullanılmadık yok ama şehit kardeşi yokmuş babası da 58 yaşından küçükse onlarda işe başlayabiliyor. Gazilerin pek sorunlarını bilmiyorum ama burada komşumuzdur, gaziler deyip ayırıp atmıyorum onlarda bizim şehitlerimizin yanında yaralanan görevdeki yaralananlar şehitlerimizin bizim canlı şahidi, biz bunları bir kardeş biliyoruz gönlümüzde taşıyoruz aynı savaşa girmişler, aynı savaşta harekete geçmişler o bakımdan gazileri de yaralı olanlara şifa diliyoruz, ateş düştüğü yeri yakıyor Allah onların mekânlarını cennet yapsın. Ruhları da şad olsun, saygılarımla, devletimize milletimize zarar gelmesin zaman birlik beraberlik günüdür bu günlerde çok zor günler geçiriyoruz ama hedefimiz millet devlet beraberlik Cenabı Allah bizi korusun.”Fatma Kara’nın Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu