Balıkesir Merhaba Blog Yazıları>Etkinlik

Balıkesir’in En Güzel Kamp Alanları

 Modern imkanlara kolay ulaşabileceğiniz donanımlı Balıkesir kamp alanlarından doğayla iç içe tatil yapabileceğiniz sakin kamp alanlarına kadar pek çok seçeneği bir arada bulabilirsiniz.

 

Balıkesir’in En Güzel Kamp Alanları…  Şeytan Sofrası, Balıkesir’in en popüler tatil cennetlerinden olan Ayvalık’ın en güzel manzaralarını sunuyor. Kamp yapmak için de bölgede gidebileceğiniz yerler arasında. Midilli Adası’ndan Ayvalık çevresindeki Şeytan Sofrası Kamp Alanı’nda kaz Dağları’nın oksijen seviyesi yüksek havasında kendinizi iyi hissedersiniz.

Seytan Sofrasi Kamp Alani 5

Neden burayı tercih etmeliyim?

Özellikle gün doğumu ve gün batımlarında kartpostal güzelliğinde fotoğraflar çekebileceğiniz kamp alanında şeytanın ayak izine benzeyen lav parçalarını da yakından görme fırsatı bulacaksınız. Şeytan Sofrası Kamp Alanı, doğa yürüyüşlerinin de en sevilen mola noktaları arasında yer alıyor. Dahası, özellikle gençlerin ilgisini çekecek Balıkesir kamp alanları arasında.

Tesis imkanları: Yürüyüş parkuru, Kamp ateşi alanı, Market
Ulaşım: Balıkesir merkezine 138 kilometre. Ayvalık merkezine ise yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki Şeytan Sofrası’na gitmek için her saat Ayvalık minibüsleri ve sonrasında toplu taşıma araçları veya taksilerinden fayda sağlayabilirsiniz.
Güncel fiyatlar: Ücretsiz

Sarımsaklı Plajı Kamp Alanı

Sarımsaklı Plajı,  7 kilometre uzunluğunda ince kumlu sahiliyle ünlüdür. Ayrıca, Balıkesir’de kamp yapmak isteyenlerin de en çok tercih ettiği yerler arasında. Sahile sıfır konumda çadırınızı kurabileceğiniz bir yer. Kamp alanından temel ihtiyaçlarınızı alabileceğiniz işletmelere de yürüyerek kolayca ulaşmanız mümkün.

Seytan Sofrasi Kamp Alani 1 1

Neden burayı tercih etmeliyim?

Sarımsaklı’nın restoranları, kafeleri, eğlence mekanları ve yöresel ürünler alabileceğiniz çarşıları mevcut. Dahası, yürüyüş mesafesinde olan kamp alanında akşamları da kızıl gün batımı manzarasında yürüyüşlere çıkabilirsiniz.

Tesis imkanları: Plaja sıfır konumda, Şezlong ve güneş şemsiyesi. Market, Büfe, Restoran, Duş, Otopark

Ulaşım: Balıkesir uçak bileti alarak ulaşabileceğiniz şehir merkezine 235 kilometre. Ayvalık’a ise yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta yer alan Sarımsaklı Plajı’na Balıkesir Otogarı’nda her saat Sarımsaklı minibüsleri mevcuttur.

Güncel fiyatlar: Ücretsiz

Ortunç Koyu Kamp Alanı

Balıkesir’in en sevilen tatil cenneti Cunda Adası’nda denize girmek mümkün. Hem de kamp yapabileceğiniz en güzel yerlerden biri de Ortunç Koyu. Etkileyici ada manzaraları eşliğinde zeytin ve çam ormanları arasında çadırınızı kurabileceğiniz kamp alanında gözlerden uzakta dinlendirici bir kamp tatili yapabilirsiniz.

Seytan Sofrasi Kamp Alani 2 1

Neden burayı tercih etmeliyim?

Tekne gezilerinin de en sevilen mola noktalarından biri olan Ortunç Koyu. Aynı zamanda 30’dan fazla dalış noktasıyla şnorkelli, tüplü ve tüpsüz dalışlar yapmak için de ideal bir adres. Kalabalıklardan uzakta kendinizi cam berraklığındaki denize bırakabileceğiniz kamp alanında doğa yürüyüşlerine çıkmak mümkün. Muhteşem gün batımı manzaraları izleyebilirsiniz.

Tesis imkanları: Sahile sıfır konumda, Piknik alanları, Yürüyüş parkurları

Ulaşım: Balıkesir’e 136 kilometre, Ayvalık’a ise sadece 12 kilometre uzaklıkta. Ortunç Koyu’na Ayvalık ve Cunda minibüsleriyle kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Güncel fiyatlar: Ücretsiz

 Çataldağ Göleti Kamp Alanı

Balıkesir’in gizli tabiat cennetlerinden biri olan Çataldağ Göleti, kamp yapmak için de ideal bir adres. Doğa koruma alanı olan ve çevresini saran gür çam ormanlarıyla masalsı bir manzara sunan masmavi göletin kıyısında çadırınızı kurarak büyük şehirlerin kalabalığından uzaklaşabilir. Kuş sesleri arasında huzurlu bir ortamda kamp yapabilirsiniz.

Seytan Sofrasi Kamp Alani 3 1

Neden burayı tercih etmeliyim?

Çataldağ Göleti’nin serin ve temiz sularına kendinize bırakarak keyifle yüzeceğiniz bir yer. Tatilinizde sessiz atmosferde olta balıkçılığı yaparak da yılın bütün yorgunluğunu atabilirsiniz. Kamp alanında doğa yürüyüşlerine çıkacağız yerler mevcuttur. Çataldağ Göleti seyir alanlarından büyüleyici gölet manzaralarının fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Tesis imkanları: Denize sıfır konumda, Şezlong ve güneş şemsiyesi. Restoran ve kafe, Ortak kullanım mutfak, Bulaşık yıkama alanı. Market, Büfe, Elektrik, Temiz su, Duş. Ücretsiz otopark

Ulaşım: Balıkesir merkezine yaklaşık 64 kilometre. Susurluk ilçesine ise sadece 33 kilometre uzaklıkta bulunan Çataldağ Göleti’ne Balıkesir Otogarı’na her saat bulabileceğiniz Susurluk minibüsleri, araç kiralama hizmeti alarak veya özel aracınızla rahatça ulaşmanız mümkün.

Güncel fiyatlar: Ücretsiz

Cunda Adası Ada Camping

Seytan Sofrasi Kamp Alani 4 1

Tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl binlerce insanı kendine çeken Cunda Adası’nın en güzel köşelerinden birinde hizmet veren Ada Camping, unutulmaz bir deniz ve doğa tatili yaşatıyor. Kızılçam ve zeytin ağaçları arasında denize sıfır konumda çadırınızı kurabileceğiniz tesiste isterseniz aileler için uygun donanımlı bungalov evlerde de konaklayabilirsiniz. Sessiz ve sakin atmosferiyle dikkat çeken Ada Camping, büyük şehirlerin kalabalığı ve gürültüsünden uzakta yenilenmek için tercih edebileceğiniz Balıkesir kamp alanlarından.

Neden burayı tercih etmeliyim?

Sabah dalga sesleriyle güne başlayabileceğiniz ve tüm gün cam berraklığındaki denize kendinizi bırakarak yılın yorgunluğunu atabileceğiniz kamp alanında hem toplu taşıma araçlarıyla hem de yürüyerek Cunda Adası merkezindeki restoranlar, kafeler ve eğlence mekanlarına uğrayarak keyifli molalar da verebilirsiniz.

Tesis imkanları: Denize sıfır konumda. Şezlong ve güneş şemsiyesi, Restoran ve kafe, Ortak kullanım mutfak, Bulaşık yıkama alanı. Market, Büfe, Elektrik, Temiz su, Duş, Ücretsiz otopark

Ulaşım: Balıkesir merkezine yaklaşık 135 kilometre uzaklıkta. Kamp alanına her saat hareket eden Ayvalık ve Cunda minibüsleriyle, özel aracınızla ve araç kiralama hizmeti alarak kısa sürede gidebilirsiniz.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Kamp Alanı

17.000 hektardan büyük el değmemiş yeşil alanıyla sadece Balıkesir’in değil Türkiye’nin de en özel noktalarından biri olan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, en güzel Balıkesir kamp alanları arasında. Kızılçam ormanları içinde sessiz ve huzurlu atmosferde denize sıfır konumda çadırınızı kurabileceğiniz kamp alanında kır bahçeleri, kır lokantaları ve donanımlı karavan parkları gibi olanaklar da bulabilirsiniz.

Balikesirin En Guzel Kamp Alanlari 9

Neden burayı tercih etmeliyim?

Doğa tutkunlarının mutlaka keşfetmesi gereken bir tabiat cenneti olan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nda kalabalıklardan uzakta serin sularda yüzebilir, doğa yürüyüşlerine çıkarak ise seyir alanlarından yeşil ile mavinin karıştığı muhteşem manzaralara şahit olabilirsiniz. Tekne ve sandal gezileriyle onlarca irili ufaklı Ayvalık adasını da keşfedebileceğiniz tatilinizde Cunda Adası’nın güzelliklerini de yakından görebilirsiniz.

Tesis imkanları: Sahile sıfır konumda, Yürüyüş parkurları, Piknik masaları, Kır bahçesi, Kır lokantası, Temiz su

Ulaşım: Balıkesir’e yaklaşık 2 saat, Ayvalık’a ise 13 kilometre uzaklıktaki kamp alanına her saat bulabileceğiniz Ayvalık otobüsleriyle rahatça gitmeniz mümkün.

Güncel fiyatlar: Ücretsiz

Hızır Kamp

Kaz Dağları’nın gizli köşelerinden Kirişlik Vadisi’nde el değmemiş doğal güzellikler arasında hizmet veren Hızır kamp, hem gençler hem de aileler tarafından tercih edilen bir Balıkesir kamp alanı. Organik ürünler olabileceğiniz Mehmetalan Köyü’ne sadece 2 kilometre uzaklıkta, tabiat parkı içerisinde yer alan kamp alanında Zeytinli Çayı’nın etkileyici manzaraları eşliğinde çadırınızı kurarak modern dünyadan uzakta dinlendirici günler geçirebilirsiniz.

Balikesirin En Guzel Kamp Alanlari 1 1

Neden burayı tercih etmeliyim?

Donanımlı çadır alanlarından taş ve ahşap bungalovlara kadar seçenekler sunan kamp alanında organik ürünle hazırlanan köy kahvaltılarıyla güne başlarsınız. Asırlık çınar ağaçları altındaki hamaklarda dinlenebilirsiniz. Zeytinli Çayı’nın serin sularında yüzebileceğiniz tatilinizde sessiz ortamda olta balıkçılığı yaparak da unutulmaz bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Kamp alanında yıl boyu düzenlenen meditasyon, yoga ve nefes terapisi etkinliklere de katılmayı unutmayın.

Tesis imkanları: Kahvaltı ve akşam yemekleri, Ücretsiz kablosuz internet, Restoran, Kafe ve bar. Market, Elektrik, 24 saat sıcak su, Duş, Ücretsiz otopark

Ulaşım: Balıkesir merkezine yaklaşık 97 kilometre uzaklıkta yer alan kamp alanına Akçay. Dahası, Mehmetalan ve Edremit minibüsleriyle ulaşım sağlanıyor.

Şahindere Kanyonu Kamp Alanı

Her köşesi başka bir tabiat harikasıyla çevrili olan Balıkesir’de doğa tutkunları hem de macera sevenlerin kamp tatili yapabileceğiz yerlerin başında Şahindere Kanyonu geliyor. Devamında, kaz Dağları’nın gür çam ormanları arasında gizlenen Şahindere Kanyonu, görkemli manzarası ve buz gibi sularıyla huzurlu atmosferde unutulmaz bir kamp deneyimi yaşatıyor.

Balikesirin En Guzel Kamp Alanlari 2 1

Neden burayı tercih etmeliyim?

Asırlık çınar ağaçları altında çadırınızı kurabileceğiniz kamp alanında Kaz Dağları’nın tertemiz havasında serinleyebilir veya buz gibi kaya göleti sularında yüzebilirsiniz. Bunun yanında, tatilinizde kaya tırmanma, doğa yürüyüşleri, fotoğraf safarileri ve olta balıkçılığı gibi pek çok etkinlik yaparak Kaz Dağları’nın tertemiz havasında yenilenebilirsiniz.

Tesis imkanları: Yürüyüş parkuru, Piknik alanları, Temiz su, Otopark

Ulaşım: Balıkesir merkezine yaklaşık 112 kilometre uzaklıkta. Altınoluk merkezine yakın bir konumda bulunan Şahindere Kanyonu’na her saat hareket eden Altınoluk minibüsleri ve sonrasında yürüyerek ulaşmanız mümkün.

Güncel fiyatlar: Ücretsiz

Ağlayan Şelale Kamping

Balıkesir’in sessiz ve huzurlu köşelerinden Güre’de yer alan görülmeye değer bir tabiat harikası olan Ağlayan Şelale, kamp yapmak için Balıkesir’de gidebileceğiniz en özel noktalardan biri. Kaz Dağları’nın yemyeşil doğal güzellikleri arasında gizlenen şelalenin çevresinde çadırınızı kurabilirsiniz. Dahası, organik ürünlerle hazırlanan kahvaltılardan yöresel lezzetlere kadar zengin seçenekler bulabileceğiniz kamp alanında büyüleyici şelale manzaraları eşliğinde dere kenarında kurumuş ahşap iskelelerde de yılın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Balikesirin En Guzel Kamp Alanlari 3 1

Neden burayı tercih etmeliyim?

Sarp kayalar arasından dökülen bembeyaz şelale sularının harika fotoğraflarını çekmek mümkün. Kamp alanında buz gibi şelale göletinde serinleyebilir. Ayrıca, seyir alanlarından tablo güzelliğinde fotoğraflar çekebilirsiniz. Olta balıkçılığı yaparak da yorgunluk atabileceğiniz tatilinizde akşamları ise taze dere balıkları tadarak keyifli zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca, doğa yürüyüşlerine çıkmak için de harika bir konumda yer alıyor. Ağlayan Şelale Kamping’de Kaz Dağları’nın büyüleyici güzellikleri içinde yürüyüşlere çıkabilir. Denize girmek için ise Güre ve Akçay sahillerine uğrayabilirsiniz.

Tesis imkanları: Kahvaltı ve akşam yemekleri, Ücretsiz kablosuz internet. Ayrıca, restoran, Kafe ve bar, Market, Büfe, Elektrik, Temiz su, Duş, Ücretsiz otopark

Ulaşım: Balıkesir merkezine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ağlayan Şelale Kamping’e her saat bulabileceğiniz Güre minibüsleriyle geçmeniz mümkün.

Güncel fiyatlar: Ücretsiz

Çaylak Şelalesi Kamp Alanı

Çaylak Şelalesi, Balıkesir’in keşfedilmeye değer farklı tabiat harikalarındandır. Ayrıca, çevresinde de sessiz ve huzurlu ortamda kamp yapabilirsiniz. El değmemiş doğal güzellikleri özenle korunan ve Susurluk ilçesine sadece 5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Çaylak Şelalesi Kamp Alanı, aynı zamanda hafta sonları piknik yapmak. Beraberinde, doğa gezilerine çıkmak için de bölgede çok ziyaret edilen yerlerden biri. Dahası, kayalar arasından bembeyaz dökülen şelale manzaraları eşliğinde çadırınızı kurabileceğiniz kamp alanında yaz aylarında bile serin kalan havada dinlenebilirsiniz.

Balikesirin En Guzel Kamp Alanlari 4 1

Neden burayı tercih etmeliyim?

Sıcak günlerde buz gibi kalan Çaylak Şelalesi göletinde yüzebileceğiniz tatilinizde seyir alanlarından muhteşem fotoğrafları çekebilirsiniz. Dahası, doğa gezilerine de çıkmak için de ideal olan Çaylak Şelalesi, sıcak yaz aylarında serin bir havada yorgunluk atmak isteyenler için de uygun bir seçim.

Tesis imkanları: Yürüyüş parkuru, Seyir alanları. Piknik alanları, Temiz su

Ulaşım: Balıkesir merkezine 47 kilometre. Susurluk merkezine ise 5 kilometre uzaklıkta yer alan kamp alanına hem Kocapınar ve Susurluk minibüsleri hem de Susurluk’ta 24 saat bulabileceğiniz taksilerle kolayca ulaşmak mümkün.

Güncel fiyatlar: Ücretsiz

Göktur Kamping

Balıkesir’in yemyeşil Erdek ilçesinde huzuru, rahat ve güvenli tatil yapacağınız bir yer. Göktur Kamping de Balıkesir’in en iyi kamp alanları arasında. Zeytin ağaçları arasında denize sıfır konumdaki çadır alanları. Karavan parkları ve pansiyon odalarıyla hizmet veren tesis. Ayrıca, modern olanaklarıyla çocuklu ailelerin de rahat edebileceği kamp alanları arasında yer alıyor.

Balikesirin En Guzel Kamp Alanlari 5 1

Neden burayı tercih etmeliyim?

Tertemiz ince kumlu sahile 2 dakikalık yürüyüşle ulaşabileceğiniz kamp alanı var. Ayrıca yöresel yemeklerden alkollü alkolsüz içeceklere kadar seçenekler bulmanız da mümkün. Mangal yaparak yorgunluk atabileceğiniz tatilinizde doğa yürüyüşlerine çıkmak mümkün. Hem Erdek hem de Kapıdağ Yarımadası’nın yeşil ile mavinin birleştiği büyüleyici manzaralarını yakından görebilirsiniz.

Tesis imkanları: Kahvaltı ve akşam yemekleri, Ücretsiz kablosuz internet. Restoran, Kafe ve bar, Market, Elektrik, 24 saat sıcak su. Şezlong ve güneş şemsiyesi. Duş, Şezlong ve güneş şemsiyesi, Mangal alanları, Piknik alanları, Ücretsiz otopark

Ulaşım: Balıkesir merkezine 114 kilometre. Erdek merkezine ise yaklaşık olarak 4 kilometre uzaklıkta yer alan kamp alanına Erdek minibüsleri hem de İstanbul’dan İDO feribotlarıyla kolayca ulaşmak sağlamak mümkün.

Altın Kamp

Balıkesir’in yılın her mevsimi huzurlu tatil yapmak isteyenlerin tercihidir. Ayrıca, tatil cenneti Burhaniye’de yer alan Altın Kamp, 1963 yılından beri hizmet veriyor. Tertemiz kumsalı, meyve ağaçları içindeki 35.000 m2 çadır alanı. Küçük oteli, organik kahvaltılar ve yöresel yemekler tadabileceğiniz restoranıyla bir aile işletmesi olan Altın Kamp. Beraberinde, konforlu bir Balıkesir kamp tatili yaşatıyor.

Balikesirin En Guzel Kamp Alanlari 6 1

Neden burayı tercih etmeliyim?

Kamp Alanında, organik ürünlerle olan kahvaltılardan geleneksel Türk ve Akdeniz yemeklerine kadar seçenekler mevcuttur. Ayrıca, ince kumlu sahilde ve sığ denizde tadını çıkaracağınız bir yer. Bisiklet gezileri, doğa yürüyüşleri, fotoğraf safarileri ve dalışlar olduğu tekne gezileri de bölgede en sevilen aktiviteler arasında.

Tesis imkanları: Kahvaltı ve akşam yemekleri. Ayrıca, ücretsiz kablosuz internet, Restoran, Kafe ve bar, Market, Büfe. Ardından, Mangal alanları, Elektrik, 24 saat sıcak su, Duş, Ücretsiz otopark

Ulaşım: Balıkesir merkezine 97 kilometre. Burhaniye’ye ise sadece 5 kilometre uzaklıktaki kamp alanına Balıkesir Otogarı’nda her saat Burhaniye minibüsleriyle 1,5 saatlik yolculukla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kamp yapıyor

Ela Camping, turist kalabalığından uzakta hem doğanın hem denizin tadını çıkarmakta birebir. Dahası, Kaz Dağları eteklerindeki Burhaniye’nin Ören beldesinde yer alan ve el değmemiş. kamp alanı, doğal güzelliklerle çevrili. Aynı zamanda klimalı ve donanımda bungalovlarıyla çocuklu aileleri de misafir ediyor.

Balikesirin En Guzel Kamp Alanlari 7 1

Neden burayı tercih etmeliyim?

Köy kahvaltıları ve yöresel lezzetler tadabileceğiniz kamp alanında tertemiz Ören Plajı’na kısa bir yürüyüşle ulaşarak doyasıya yüzme imkanı mevcut. Yelkenden kanoya çeşitli su sporları yaparak eğlenebilirsiniz. Ayrıca, doğa yürüyüşleri ve fotoğraf safarileriyle ise Kaz Dağları’nın şelaleleri, dereleri ve zengin bitki çeşitliliği arasında geziler yapabilirsiniz.

Tesis imkanları: Kahvaltı ve akşam yemekleri. Ücretsiz kablosuz internet, Restoran. Kafe ve bar, Market, Elektrik, Temiz su, Duş, Ücretsiz otopark

Ulaşım: Balıkesir merkezine 96 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Burhaniye’ye ise sadece 4 kilometre uzaklıktaki Ela Camping’e Balıkesir Otogarı’ndan hareket eder. Burhaniye minibüsleriyle veya direkt bir yolculuk için araç kiralama hizmeti alarak kolayca ulaşım vardır.

..Balıkesir’in En Güzel Kamp Alanları…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu