Balıkesir Merhaba Blog Yazıları>Etkinlik

Hızlı Şekilde Dil Öğrenmenin 10 İpucu

Yeni bir dil öğrenerek ufkunuzu genişletmek mi istiyorsunuz? Kısa, basit diyaloglarla başlayın…

 

Hızlı Şekilde Dil Öğrenmenin 10 İpucu.. Hikayeleri okuyup dinleyerek bir dilde sadece 90 günde konuşkan hale gelmeniz mümkün. Fakat, dilde bu kadar yeniyken, bazı şeyleri zar zor anlıyorken bunu nasıl yapabilirsiniz? Uzman dil bilimciler; ilk başta gerçekten çok basit bir malzeme kullanım yapmanız gerektiğine inanıyor. İlk hafta kadar, başlangıç ​​seviyesindeki bir dil öğrenme ders kitabında bulabileceğiniz kısa, basit diyalogları okumaya devam etseniz bile, yine de bir kitabın %50’sini oluşturan 100 veya 200 kadar kelimeye maruz kalacaksınız.

Hızlı Şekilde Dil Öğrenmenin 10 İpucu

Anlaşılır girdilere odaklanın

Amacınız dilleri hızlı bir şekilde öğrenmekse, “kendi seviyenizde veya biraz üzerinde okumanız veya dinlemeniz gerektiği fikri” kavramına kendinizi alıştırmanız çok önemlidir. Yani eğer İspanyolca öğrenmeye yeni başlıyorsanız , muhtemelen bir filmin tamamını İspanyolca izlemek için çok erkendir. Bunun yerine, dil öğrenme yolculuk her aşamasında seviyenizin hemen üzerinde materyaller bulmak isteyeceksiniz.

Hızlı Şekilde Dil Öğrenmenin 10 İpucu

Çok hızlı bir şekilde düşündüğünüzden daha fazlasını anlamaya başlayacak ve kurgu dışı materyal veya hikayeleri okumaya hazır olacaksınız. Okuyarak anlaşılır girdiler için ihtiyacınız olan her şeye erişme imkanınız var. Bilmediğiniz kelimeleri vurgularken kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Ve özellikle hikayeler etkilidir. Çünkü yapılarla evrensel olarak ilişki olur. Devamında, size zaten anladığınız bir temel sağlar. Bunun da ötesinde, hikayeler bir deneyim yaşamanıza olanak tanır; yalnızca dil bilgisi öğrenirken sadece sol beyninizi değil, tüm beyninizi öğrenme sürecine dahil etmenizi sağlar. Hikayeler aracılığıyla öğrenmek, ana dili konuşanların kendi dillerini öğrenmelerine benzer şekilde daha doğaldır.

Hızlı Şekilde Dil Öğrenmenin 10 İpucu

Bu yüzden beğendiğiniz bazı okuma materyallerini seçin. Eğer eğlenceliyse, bunu halledeceksin.

Telaffuzu çok erkenden inceleyin

Dillerle her zaman daha fazla kelime bilgisi ve gramer öğrenebilirsiniz, ancak daha sonra düzeltemeyeceğiniz tek şey telaffuzdur.

Dil öğrenmenin üç temel anahtarıyla karşılaştım:

  1. Önce telaffuzu öğrenin
  2. Çeviri yapmayın
  3. Aralıklı tekrarlama sistemlerini kullanın

Hizli Sekilde Dil Ogrenmenin 10 Ipucu 3

Telaffuz pratiğini nasıl yapabilirsiniz? En iyi yol, anadili İngilizce olan kişilerle öğrenmek, böylece onların bir şeyleri nasıl telaffuz ettiğini duymak. Ardından aynı sesleri ağzınızda doğal bir his uyandırana kadar tekrarlayarak yansıtmaktır.

..Hızlı Şekilde Dil Öğrenmenin 10 İpucu…

Yazı: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu