Balıkesir Merhaba Blog Yazıları>Tarifler

Yaz Günlerinin Trendi: Fasulye Borani Tarifi

Pratik yemek tarifleriyle mutfağa yeni başlayanlar bile kolaylıkla yemek yapma imkanı bulacak.  Lezzete ve sunuma önem veren herkese bu pratik, kolay ve denenen yemek tarifi ilham verecek.

Fasulye İçin:

.. Yaz Günlerinin Trendi: Fasulye Borani Tarifi… 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (piyazlık doğradığınız)
750 gram taze fasulye (verev kestiğiniz)
1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı su

Üzeri İçin:

1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı pul biber

Fasulye Borani Tarifi

Soğanları zeytinyağı ile birlikte soğanlar yumuşayana dek pişirin. Ardından, üzerine verev kestiğiniz taze fasulyeleri ilave edin. Ardından, canlı yeşil bir renk alana dek, yaklaşık 10 dakika kavurun. Devamında, kavurduğunuz fasulyelerin üzerine tuz ve suyu ilave edip kapağını kapatın ve fasulyeler yumuşayana dek, yaklaşık 15 dakika kapağı kapalı şekilde pişirin. Ayrıca, pişen ve suyunu çeken fasulyeleri servis tabağına alın. Yemek.com’un edindiği bilgiye göre, ardından, üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırdığınız pul biber gezdirip servis edin.

Yaz Günlerinin Trendi: Fasulye Borani Tarifi

Yeşil fasulye ne işe yarar?

Taze fasulyenin yaşlanma etkilerine karşı koyabilen yapısıyla vücudu onarma ve yenileme özelliği bulunmaktadır. Ayrıca vücudu güçlendirmekte, pankreas bezinin doğru çalışmasına ve kalp ritminin düzenli olmasına yardımcı olmaktadır. Taze fasulye kalp sağlığı için de önerilmektedir.

Kaç çeşit yeşil fasulye var?

Yaklaşık olarak 80 çeşit fasulye türü bulunmakla beraber belli başlı türleri lezzetli kabul edilmektedir. Baklagiller familyasına ait olan fasulye, yılda bir kez meyve veren otsu bitkilerden biridir. Son olarak, boğumlu gövdesi ve koyu yeşil yaprakları vardır.

Yaz Gunlerinin Trendi Fasulye Borani Tarifi 2

Fasulyenin özellikleri nelerdir?

Fasulye: Tam bir protein, vitamin ve mineral deposu olan fasulye A, B9 ve C vitamini ile demir ve magnezyum mineralleri açısından zengindir. Ayrıca, B5 vitamini ve kalsiyum içerir. Lif açısından da zengin bir besindir. Bu özelliğiyle sindirim sorunu yaşayanlar için oldukça faydalıdır.

..Yaz Günlerinin Trendi: Fasulye Borani Tarifi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu