Balıkesir Merhaba Blog Yazıları>Moda

Kimono Nedir ve Ne Anlama Gelir ?

Kimono, Japon kültüründe çok önemli bir yere sahiptir. Ayrıca, giyilen şey anlamına gelen “Ki” (giy) ve “Mono” (şey) kelimelerinden türemiştir.

 

Kimono Nedir ve Ne Anlama Gelir ?… Estetik açıdan oldukça zengin olan kimono tarihsel olarak da oldukça eskidir. Ayrıca, geçmişi 5. yüzyıla dayanmaktadır. Aslında Çin ve Japonya arasındaki ticaretin artmasıyla; Çin Hanfusu olarak tabir edilen Çin’in geleneksel kıyafetinden etkilenip şimdiki formuna kavuşmuştur.

Kimono Nedir Ve Ne Anlama Gelir ?

Kadın ve Erkek Kimono Arasındaki Farklar Nelerdir?

Erkek ve kadın kimonoları arasında ufak farklılıklar olur. Bunlardan ilki kol yapılarının farklılığıdır. Erkeklerin giydiği modellerde kollar tamamen veya 8 cm’den fazla olmayacak şekilde gövdeye bağlıdır. Kadın modellerinde ise kolların tasarımı daha farklıdır. Geniş yapıya sahip kadın kimono kolları erkekler için tasarlanan modellerin aksine gövdeye bağlı değildir. Kadın ve erkek kimonoları arasında başka farklılıklar da vardır. Örneğin kadınlar için üretilen modellerin ebatları erkekler için üretilenlere göre daha küçüktür. Uzunluk bakımından da modeller arasında çeşitlilik söz konusudur. Erkekler ve kadınlar için üretilen modellerde renk ve desen gibi özellikler genellikle her iki tarafa uyacak şekilde tasarlaması olur.

Kimono Nedir Ve Ne Anlama Gelir ?

Erkek ve kadın modelleri arasındaki bir diğer fark ise kıyafetlerle kombinlenebilme çeşitliliğidir. Erkekler daha çok pantolonlarla kombin oluşturur. Hâliyle kimonolar da buna uygun şekilde üretimi olur.

Kimono Nerelerde Tercihtir ?

Bu giyim ürünü çok çeşitli yerlerde kullanımı için satın alınır. Evde rahatlık için tercih olacağı gibi iş yerinde şık olmak amacıyla da giyilir. Bu parçayla hem spor hem klasik bir tarz ortaya çıkar. Her mevsim kullanılabilen bu pratik giyim ürünü aynı zamanda buluşmalarda, davetlerde veya yolculuklarda da oldukça kurtarıcı bir parçadır.

Kimono Nedir Ve Ne Anlama Gelir ?

Yaz aylarında özellikle kadınların tercihi olan bu parça deniz kenarında da rahatlıkla giyilir. Bunun için bikininin üzerine giymek amacıyla kadın kimono modelleri arasından alternatifler bulmak mümkündür. Bununla birlikte tesettür kimono olarak da bilinen ve daha kapalı bir görünüm ortaya çıkaran modeller de mevcuttur. Bu parçalarla da ister yaz ister kış aylarında şık ve zarif görünümler elde edilebilir.

..Kimono Nedir ve Ne Anlama Gelir ?…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu