Teknolojiİlçe Haberleri

Balıkesirli Çocuklar Kodlama ve Robotik Eğitimlerle Büyüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, NE10 projesi kapsamında ara tatil boyunca Balıkesir'in tüm ilçelerinde 8-17 yaş grubundaki çocuklara kodlama, robotik ve arduino eğitimleri sağlıyor.

Balıkesirli Çocuklar Kodlama ve Robotik Eğitimlerle Büyüyor

Balikesirli Cocuklar Kodlama Ve Robotik Egitimler Buyuyor 1
Balıkesirli Çocuklar Kodlama Ve Robotik Eğitimlerle Büyüyor

Sındırgı İlçesinde Yoğun İlgi Gören Teknoloji Eğitimleri

Sındırgı ilçesinde düzenlenen bir haftalık özel eğitim programı, çocuklara 8-17 yaş aralığında kodlama, robotik ve arduino gibi teknoloji odaklı konularda uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlere yoğun ilgi görüyor.

Teknoloji Eğitimleriyle Çocuklar Hem Öğreniyor Hem Eğleniyor

Uygulamalı eğitimlerde çocuklar, teknik bilgilerin yanı sıra eleştirel düşünme, problem çözme ve takım çalışması gibi beceriler de kazanıyor. Bu sayede, genç nesillerin sadece teknoloji kullanmakla kalmayıp, aynı zamanda düşünme ve işbirliği yeteneklerini geliştirmesi hedefleniyor.

Balikesirli Cocuklar Kodlama Ve Robotik Egitimler Buyuyor 2
Balıkesirli Çocuklar Kodlama Ve Robotik Eğitimlerle Büyüyor

Başkan Yavaş: “Gençlerimiz İleri Teknolojiye Hazırlanıyor”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, projenin gençleri geleceğe hazırlamada ve ülke için anlamlı işlere imza atmalarında önemine vurgu yaparak, “Yücel başkanımızın NE10 projesi kapsamında burada verdiği destekle gençlerimiz aslında bir elektriği, enerjiyi, teknolojiyi pervane yapacak basit bir donatıya dönüştürüyor. İnşallah bu gençlerimiz bir gün ülkenin en güzel teknolojik icatlarını yapacak insan moduna dönüşecekler” dedi.

Yazılım Öğretmeni Kayra Koçer: “Eğitimlerimize Devam Ediyoruz”

Balıkesir’de uzun süredir devam eden eğitimlerin ilçelere yayılmasını sağlayan yazılım öğretmeni Kayra Koçer, “Sömestr boyunca Balıkesir’in bütün ilçelerinde eğitimlerimize devam ediyoruz. Bu hizmeti sunmak için buraya bizi gönderen Yücel başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Balikesirli Cocuklar Kodlama Ve Robotik Egitimler Buyuyor 3
Balıkesirli Çocuklar Kodlama Ve Robotik Eğitimlerle Büyüyor

Öğrenci Toprak Şener: “Buradan Gururla Ayrılıyorum”

Eğitimler sayesinde mükemmel bir icat gerçekleştirdiğini ifade eden öğrenci Toprak Şener, “Çok güzel şeyler öğrendim. Kendimle ve burasıyla gurur duyuyorum” dedi.

Proje Genç Nesillerin Yetişmesine Katkıda Bulunuyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen NE10 projesi, gençlerin teknolojiye hakimiyetini artırmanın yanı sıra eleştirel düşünme ve problem çözme gibi temel beceriler kazanmalarına da olanak sağlıyor. Projede yer alan ilçelerdeki eğitimler, gençlerin merakını ve öğrenme isteğini harekete geçiriyor, böylece hem bireylerin hem de toplumun geleceğine büyük bir yatırım yapılmış oluyor.

Haber: İHA

Öğrenciler Tatilde Kodlama Öğreniyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu