Gündemİlçe Haberleri

Balıkesirliler Sabah Namazında Buluştu

Burhaniye ilçesinde Müftülük, Sabah Namazı buluşmalarını 3 yıl önce başlatmıştı. Beraberinde, yaz aylarında ara verilen Sabah Namazı Buluşmalarının bu yılki bölümü yeniden başladı. 2 haftadan beri Mehmet Kocaatlı Camii'nde gerçekleşen buluşmaların üçüncüsü Ören Camii'nde oldu.

Cemaat, Ören Camii’nde toplandı. Toplanan cemaate sabah namazını Müftü Mustafa Ali Işık kıldırdı. Ardından, tekbirler getirdiler ve Kur’an-ı Kerim okuması oldu. Müftü Mustafa Ali Işık, Filistinli Müslümanlar için dua yaptı. Sabah namazı buluşmasına çocuklar da katılım sağladı.

Balıkesirliler Sabah Namazında Buluştu
Balıkesirliler Sabah Namazında Buluştu

Çorba İkramı Gerçekleşti

Programın ardından caminin yakınındaki bir lokantaya giden vatandaşlara çorba ikramı oldu. Çorba servisi, Ören Cami İmamı Kadir Özdemir ve cami cemaati yaptı.

Balıkesirliler Sabah Namazında Buluştu
Balıkesirliler Sabah Namazında Buluştu

Dualar Edildi

Etkinliğe katılım sağlayan Müftü Mustafa Ali Işık ve cami cemaati, Ören Cami İmamı Kadir Özdemir’e teşekkür etti. Burhaniye Müftüsü Mustafa Ali Işık, ilginin iyi olduğunu anlattı. Ardından, “İlçemizde Sabah Namazı Buluşmalarının bu hafta üçüncüsü oldu. Şükürler olsun. Teveccüh fazlaydı. Güzeldi. İnşallah, bunu daha da artıracağız. Bugün bir konumuzu seçtik. Filistin’deki kardeşlerimize dua ettik. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Sağlık, sıhhat afiyet içerinde inancımıza uygun bir hayat ile razı olduğu bir hayatı Rabbim bize yaşatmayı nasip eylesin” dedi. Cami cemaatinden Bakır Aktürk de, “Bugün camimizde görevimiz vardı. Görevimizi bitirdik. Duamızı yaptık. Ondan sonra da gelip çorbamızı içtik. Allah, razı olsun, yapanlardan, yaptıranlardan. Yiyenlere de afiyet olsun” ifadelerine yer verdi.

Balıkesirliler Sabah Namazında Buluştu
Balıkesirliler Sabah Namazında Buluştu

Ören Cami İmamı Kadir Özdemir, katılımcılara teşekkür etti. İHA’nın edindiği bilgiye göre ardından, “Bugün cemaatimiz bize davetliydi. Ören Camimizi şereflendirdiler. Allah, hepsinden razı olsun. Hem toplu namazımızı kıldık. Daha sonra da ikramlarda bulunduk. Rabbim, kabul eylesin inşallah. Bu güzelliğin devamını bütün arkadaşlardan da bekliyoruz. İnşallah, Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

Sabah Namazı Buluşmaları Devam Ediyor//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu