Gündemİlçe Haberleri

Bandırma Belediye Meclisinde Alınan ‘muhtarların Su Faturaları” İle İlgili Karar Tartışma Yarattı

Bandırma Belediye Meclisinde Alınan ‘muhtarların Su Faturaları” İle İlgili Karar Tartışma Yarattı

 

Bandırma Belediye Meclisi önceki günlerde Muhtarların su faturalarının ödenmesi ile ilgili bir karar aldı. Ancak, alınan karar farklı yorum ve tartışmalara neden oldu.

 

7D9A5D6E E697 4009 9929 B3Efc0D91D05

Şahin “Son İki Yılında Bandırma’ya Hizmet Et”

Tartışma konusu ise bir muhtarlık binasında kullanılan, ancak, BASKİ Kayıtlarında konut abonesi görülen borç. Ayrıca, meclis kararının bu borç ile ilgili yapılan haciz işlemi sonrasında alınması. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Birol Şahin, konu ile sert bir açıklama yaptı. Şahin, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun’a 150 Tl.ik Başkan olma. Beleş algıyı bırak, son iki yılında Bandırma’ya biraz hizmet et. bedava reklamla değil hizmetlerin ile anıl” şeklinde sert bir açıklama yaptı.

Muhtarlıklar Resmi Kurum Aboneliği Statüsünde

Şahin açıklamasında, Tolga Tosun’un, ‘Bandırmalı Muhtarların Su Faturalarını Belediye Olarak Ben Ödeyeceğim’ açıklamasını hatırlattı. Ardından, muhtarlık Binalarının, BASKİ Tarifeler Yönetmeliğinde bütün “Resmi Kurum Aboneliği” statüsünde olduğunu vurguladı. Ayrıca, buna göre bulundukları ilçe ve mahalledeki ‘Konut Abonesi Fiyatının Yarısı’ olduğunu belirtti  “Yani İndirimli su verilmektedir” dedi.

 

İşte Şahin’in açıklamasında yer alan diğer ayrıntılar;

 

Bandırma ilçemizde toplam 54 Muhtarlık vardır. 54 Muhtarlığın sadece 8 tanesinde Muhtarlık Binasının Su Aboneliği vardır. Bandırma ilçemizde borcu olan hiç bir Muhtarlık Abonemiz yoktur.

 

Bandırma ilçemizde “Muhtarlık Abonesi” muhtarlarımızın son fatura miktarları şu şekildedir:

 

 Mahalle                                                  Kullanım       

1-İhsaniye Mahalle Muhtarlığı                5 m3

2-Paşabayır Mahalle Muhtarlığı              7 m3

3-Paşamescit Mahalle Muhtarlığı           4 m3

4-Beyköy Mahallesi  Muhtarlığı             20 m3

5-Çınarlı Mahallesi Muhtarlığı                  8 m3

6-Günaydın Mahallesi Muhtarlığı            4 m3

7-Hacı Yusuf Mahallesi                              5 m3

8-Haydar Çavuş Mahallesi                         5 m3

 

Görüldüğü gibi Muhtarlık Binalarında su tüketimi son derece azdır. Dolayısıyla Bandırma’da Muhtarlık binasında su tüketen bütün Muhtarların ödeyecekleri toplam su bedeli de aylık ortalama 100tl. ile 150Tl. arasında değişmektedir. Bandırma Belediye başkanı Tolga Tosun aylık en fazla 150 Tl. bedel olan Muhtarlık Su Fatura bedelini “Ben Ödeyeceğim” diyerek sanki çok büyük bir iş yapıyormuş, büyük fedakarlık yapıyormuş gibi algı ve reklam yapmaktadır.

***

Beleşçiliğin ve Ucuz siyasetin tarihini yazan Tolga Tosun bu hareketi ile Mahallenin mülki amiri, onuruyla fedakarca çalışan muhtarlarımızı rencide etmektedir. Muhtarlarımızı su faturasını ödeyemeyen kişiler gibi aciz duruma düşürmekte onlar üzerinden aklınca siyaset yaptığını zannetmektedir. Hiçbir Muhtarımız Muhtarlığın su faturasını ödemekten ac,z durumda değildir. Hiçbir Muhtarımız bu küçük miktarlı su faturasını başkasına ödetmek peşinde değildir.

***

Ak Partili ilçe Belediyelerimiz hiç kimseye duyurmadan yıllardır Muhtarlık Binalarının bu tip masrafları konusunda Muhtarlarımıza destek sağlamaktadır. Ancak bunu hiçbir zaman reklam ve siyaset malzemesi yapmamaktadırlar. En fazla 20tl.ik su faturasını ödeyerek reklam peşine düşen Tolga Tosun’un o mahallelere 20 kuruşluk hizmeti bile yoktur. Toplam 150 Tl.ik su faturasını ödeyerek Bandırma’da hizmetsiz geçen yılları ört bas edemez.

***

Sen Muhtarların Mahallesine ne hizmet ettin Bandırmaya onu anlat. Beleş işlerle Bandırmayı  oyalaman mümkün değil, bu yolla sadece sadece birkaç yandaşını heyecanlandırabilirsin. Aslında bu algı çaban başkanlık makamını nasıl ucuz siyaset ile koruma çabasına düştüğünü göstermektedir. Bu algı çaban başkanlığının bedelini nasıl indirime tabi tuttuğunun belgesi olmuştur. Sen Balıkesir’in 20 ilçesi arasında en büyük bütçesine en büyük gelirine sahip Belediyenin Başkanısın. Ama Balıkesir’in 20 ilçe Belediyesi arasında en küçük işinin en büyük yaygaracılığını yapıyorsun.. Bu tavrın ne Bandırma’ya ne de yakışmıyor..

Haber: M. Can Akyürek

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu