İlçe HaberleriSiyaset

Bandırma Eski Belediye Başkanı Tolga Tosun: ‘Gerçekleri Açıklıyorum’

Bandırma Belediye Başkanlığı görevini 2019-2024 yılları arasında yürüten Tolga Tosun, meclis toplantısında yeni Başkan Dursun Mirza'nın 405 milyon liralık borç iddiasına cevap verdi. Tosun'un açıklamalarına göre, Mirza'nın sunduğu borç rakamlarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Bandırma Eski Belediye Başkanı Tolga Tosun: ‘Gerçekleri Açıklıyorum’

Bandirma Eski Belediye Baskani Tolga Tosun Gercekleri Acikliyorum 1
Bandırma Eski Belediye Başkanı Tolga Tosun: ‘Gerçekleri Açıklıyorum’

Borç İddialarına Cevap

Tosun’un ifadelerine göre, Bandırma Belediyesi’nin borçlarıyla ilgili rakamların doğru olmadığına dair açıklamalarda bulundu. 405 milyon liralık borç iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Tosun, belediyenin borçlarını detaylı bir şekilde açıkladı.

Tosun”405 milyon liralık bir borç yok. Biz 2009’da beri Bandırma’yı CHP olarak yönetiyoruz. Bunun için ‘felaket bir bütçe’ dedi. Geçmişte biz Belediyeyi AKP’den aldığımızda 6 aydır maaşları ödeyemeyen bir belediye vardı. Bugün belediyenin bir tane hacizli borcu mu var, maaş borcu mu var? Öyle açıklamalar oluyor ki biz üvey evladız, sanki başka partiliyiz. ‘Kesinleşmiş kamulaştırmalar var 75 milyon’ diyor. Bugün kesinleşmiş 1 tane kamulaştırması yok. Davalar var kesinleşme yok böyle bir kesinleşme olsa belediye haciz altında olur. 600 Evlerdeki Cemal Öztaylan’ın kamulaştırmasının borcunu ben ödedim dava sonuçlandı. Sonuçlanmamış davaları borç olarak göstermek hakkaniyet midir?” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Alacakları Ve Bandırma Belediyesi Borçları

Tosun, Bandırma Belediyesi’nin alacakları ve borçları hakkında detaylı bilgiler verdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden alacakları ve Bandırma Belediyesi’nin borçlarına ilişkin rakamları paylaşarak, iddialara yanıt verdi.

Tosun, “110 milyon toplam borç bu rakamın içinde büyük taşeronlara olan 30 milyon. Belediyenin, Belediye şirketine 48 milyon borcu var.  Büyükşehir’den AYKOME, ÇTV, katı atık olmak üzere 30 milyon alacak var. O gün kasada da 13 milyon paramız vardı. Bu 77 milyon 188 bin borcumuz var. Bunun 48 milyonu da Belediyenin şirketine olan borç 131 milyon lira da imar cezaları, işgaliye, reklam, harçlar gibi kalemlerden alacağımız var. Belediye şirketine bağlı 4 kafemiz ve kreşlerimiz var.”

“Cari borç 4 milyon 995, 72 milyon SGK, 14 milyon vergi borcu. Toplamda 92 milyon 219 bin vergi ve SGK borcu. Salgında bu kafeler çalışmadı. Herkesin maaşını tıkır tıkır ödedik. Biz döndürebilmek için vergi ve SGK ödemedik. Birçok belediyede bu durum var. Bunların yapılandırması da oluyor. Toplam 110 milyon gibi bir borcu var. 3 milyon 370 bin kasada olan para var, 48 milyon da belediyeden alacağı var. Belediyenin bu ay maaşları 34 milyon tuttu iller bankasından 25 milyon geldi. Kamuda öncelikli olan insanların maaşıdır.” dedi.

Satış İddialarına Cevap: “Doğru Söylemiyorlar”

Dursun Mirza’nın belediye satışlarıyla ilgili eleştirilerine de yanıt veren Tolga Tosun, iddiaların doğru olmadığını savundu. Mirza’nın döneminde gerçekleşen satışların rakamlarını açıklayarak, doğru bilgi verdiğini iddia etti. Tosun, ““ Dursun Mirza döneminde 98 milyonluk satış olmuş, bunu dolara vurduğunda da 20 milyon dolar oluyor. Biz arsa üretip sattık. Şirket için de denetçi istiyorum, her şeylerimize baksınlar bana akrabalarımıza meclis üyelerimize baksınlar. Biz geldiğimizde kafelerle ilgili orada evrak yoktu. Her yediğimiz içtiğimizin parasını ödedik. Onların dönemine de baksınlar bizimkine de baksınlar. Biz toplamdan 235 milyon liralık yani 11 milyon dolarlık yer satmışız. Bunu enflasyon nedeniyle dolara çeviriyorum.” dedi.

İftar Yemeği Tartışması Ve Yer Değiştirmeler

Tosun, Mirza’nın iftar yemeği konusundaki eleştirilerine de cevap verdi. Ayrıca, belediyede yapılan yer değişiklikleriyle ilgili çıkan tartışmalara da değindi. Tosun, “Arsa satıp komisyon mu aldık, spor kulüpleri üzerinden para mı akladık. Bizim alnımız ak. Altına aldığı araba, 200 bin liraya araba kiraladılar. 247 bin lira iftar yemeğini bize bıraktı dedi. Dursun Mirza’nın bize bıraktıkları burada senin bir de açık hesapların var devlette açık hesap olmaz. Ben sana o pişkinlik lafını hediye ediyorum. O 247 bin lirayı ben kendim ödeyeceğim. Bütün yapılan işleri takip edeceğim. Her türlü harcamayı takip edeceğim.” dedi.

Haber: Bülten

Bandırma Eski Belediye Başkanı Tolga Tosun: ‘Gerçekleri Açıklıyorum’

Başkan Akbıyık Karesi Belediyesi’nin Borcunu Açıkladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu