Etkinlikİlçe Haberleri

Bandırma’da Edebiyat Rüzgarı Esti

Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Kitap Kulübü iş birliğinde düzenlenen "Dünya Şiir Günü" etkinliği, sanatseverleri bir araya getirdi.

Bandırma’da Edebiyat Rüzgarı Esti

Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Kitap Kulübü iş birliğinde düzenlenen “Dünya Şiir Günü” etkinliği, sanatseverleri bir araya getirdi. Santral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, şiir dinletisi ve edebiyat söyleşisi yapıldı. Programın moderatörlüğünü üstlenen Gizem Kılınç Kuruoğlu, şiirin samimiyeti ve çıplaklığına vurgu yaparak, “21 Mart Dünya Şiir Günü’nü kutlamak için bu etkinliği düzenledik. Şiir okumanın pek çok sebebi var ancak bu akşam için bahane bulmamıza gerek yok çünkü en samimi edebi tür olan şiirle buluşuyoruz.” dedi.

Bandırma'Da Edebiyat Rüzgarı Esti

Bandırma Kitap Kulübü üyeleri, Şule Yalçınkaya, Ayça Keskinler, Melek Seçkal, İpek Cömert, Nihal Uğur, Jale Belgin, Erdal Erdoğan, Yeliz Türkmen İlkan Maltepe, Ayşenur Pireci ve Seda İlban Çıtak sahnede şiirlerini seslendirerek katılımcılara duygusal anlar yaşattılar. Ardından, Süleyman Takunyacıoğlu’nun söyleşisi gerçekleştirildi.

Takunyacıoğlu, genç yaşta yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle futbolu bırakıp edebiyata yöneldiğini belirtti. “Hasretinden Prangalar Eskittim” kitabını okuyarak panik ataklarını kontrol ettiğini dile getiren Takunyacıoğlu, edebiyatın ve şiirin hayatında önemli bir yer edindiğini ifade etti. Şiirin sınırsız bir dünyaya açılan bir kapı olduğunu vurgulayan Takunyacıoğlu, edebiyatın okuyucuyu farklı dünyalara götürdüğünü ve şairin eserlerinin herkes tarafından farklı şekillerde yorumlanabileceğini aktardı.

Bandırma'Da Edebiyat Rüzgarı Esti

Programın sonunda, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Av. Serdar Polat, Gizem Kılınç Kuruoğlu ve Süleyman Takunyacıoğlu’na çiçeklerle birlikte hediyeler takdim etti. Bu etkinlik, edebiyat ve şiir tutkunlarını bir araya getirerek keyifli bir akşam geçirmelerini sağladı.

 

 

Haber: Bülten

Balıkesir’de Ramazan Etkinlikleri Çocuklar İçin Eğlenceye Dönüştü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu