GündemÇocukçaEğitim

BAŞARI ASLA TESADÜF DEĞİLDİR

Sevgili gençler bugün ‘Gençlik’ sayfamızda Balıkesir İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri konuğumuz oldular. Başarı hedeflerini anlatan gençler, arkadaşlarına önemli tavsiyelerde bulundular.

Herkesin en büyük arzusu başarılı bir gelecek ve mutlu olmaktır. Şimdiden hayallerine ve hedeflerine emin adımlarla yürüyen Balıkesir İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, çok çalışarak not ortalamalarını yükselttiklerini söylediler. Başarılı olmanın kendilerini hedeflerine götüreceğini söyleyen gençlerin hedeflerini dinlemeye hazır mısınız?

Saliha Eyioğlu: Ben derslerime çok çalışıyorum. Çünkü ancak başarılı olursam hayallerime ve hedeflerime ulaşacağımı biliyorum. O yüzden başarılı olmayı önemsiyorum. Not ortalamam 96. İlerde doktor olmak istiyorum. Doktor olduktan sonra gönüllü olarak sınırda göçmenlere orada yaşayanlara yardım etmek istiyorum.

Hatice Beyza: Ben derslerime çok çalıştım ve iyi bir dönem geçirdim. Karnem istediğim gibiydi. En büyük destekçilerim ailem. Ailem beni her zaman teşvik ediyor ve yanımda yer alıyorlar. Bu yüzden çok mutluyum.

Yüsra Osta: Ben ders çalışmayı çok seviyorum. Ders çalıştıkça başarılı olacağımı biliyorum.  Dersi zamanında dinlemek ve bol tekrar yapmak bizi başarıya götürür. Ben ilerde doktor olmak istiyorum. Bunun için ailem de bana destek oluyor.

Zeynep Ebrar Aksoy: Başarılı olmak için hem çok çalışmak hem de çok istemek gerekir. Ancak o zaman başarı bize gelecektir.  Benim karnem çok iyi geldi. Çok mutluyum. İlerde çok başarılı bir avukat olmak istiyorum.  Ben hayatım boyunca şansa inanmadım.  Bence başarı şansa değil düzenli çalışmaya bağlıdır.

Gamze Özdemir: Karnem çok iyi geldi. Mutlu ve heyecanlıyım. Dersi derste dinledim. Bol bol tekrar yaptım ve bunlar başarılı olmamı sağladı. İlerde çok iyi bir İngilizce Öğretmeni olmak istiyorum.

Ebrar Tipi: Karnem çok iyiydi. Sınıfımızda herkes takdir aldı. Çünkü birbirimizi motive ediyoruz. Başaracağımıza inanıyoruz. Ben ilerde doktor ve hatta cerrah olmak istiyorum. Hayat kurtarmak çok güzel. Arkadaşlarımı da çok seviyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu