GündemEkonomi

BASİAD EKONOMİNİN REÇETESİNİ VERDİ

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği; Balıkesir, Bandırma, Dursunbey ve İvrindi’de ekonomik kalkınma açısından yatırım süreçlerini mercek altına alarak değerlendirmelerde bulundu. Bağımsız ekonominin reçetesinin yatırım ve üretim olduğunu söyleyen BASİAD Başkan Yardımcısı Ümit Baydal çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği kurulları Milli Mücadele Haftasında bir araya gelerek; ekonomik darboğazı oluşturan nedenler, çıkış yolları ve ekonomik bağımsızlığın tam olarak sağlanabilmesi için yapılması gerekenler ile ilgili bir çalışma gerçekleştirdiler. Burada konuşan BASİAD Başkan Yardımcısı Ümit Baysal, “Ekonomik olarak sıkıntı içinde yer aldığımız bugünlerde; işletmelerimizin nakit döngüsü, bilanço dinamikleri, işsizlik sorununun toplumsal etkileri ve nihayetinde vatandaşın Pazar bütçesini olumsuz etkileyen nedenler ve çıkış yolları önemli.   Bu tür dar boğaz süreçlerinde “İşçi Desteği”, “Can Suyu”, “Vergi, SGK” destekleri ilk akla gelen acil müdahale araçları olarak ön plana çıkmaktadır.  İşletmelerimizin bugün içinde bulundukları dar boğaz, ülkemizi ve ilimizi giderek daha derin etkileyeceği anlaşılan işsizlik sorunu, ürün fiyat artışları gibi sorunların; yaşanan deneyimlerinde gösterdiği gibi ana çözüm kaynağı “YATIRIM ve ÜRETİM” olduğu fikri üzerinde hem fikir kalınmıştır” dedi.

“YATIRIM SÜRECİ İYİ YÖNETİLMELİ”

 

Baysal sözlerini şöyle sürdürdü; “Öncelikle yapılması gereken planlama ve alınacak aksiyonun yatırım ortamının artık ve nihayetinde stabilize olmaktan çıkartılarak; otobana dönüştürülmesidir. Yatırım yapma kolaylığı endekslerinde iyi yönde hareketlenmemizdir. Yatırım izinlerinin, bürokratik süreçlerin, kontrollerin elbette disipline etme anlamında varlığını sürdürmesi lakin artık günümüz hızına uygun olarak hareket kabiliyetine kavuşması gerekliliği ortaya konmuştur. Bunun bir yolu da liyakat sahibi kişilerin yatırım süreçlerini yönetmesidir.  Balıkesir Merkezde yeni gelen yatırımlar ile birlikte önemli bir yol kat edildi. Bandırma Ana Metal Organize Sanayi Yatırımının ve Bandırma’da bulunan güçlü sanayi yapılanması yatırımlarının 2-3 yılda yol kat etmesi ile birlikte çok büyük bir yatırım ve üretim potansiyeli taşımaktadır. Bu potansiyel ilimizin ve ülkemizin ekonomik bağımsızlığına giden yollarından biridir.

Dursunbey OSB’nin yatırım çekme yönünde adımların atıldığını ve bazı şirketlerin Dursunbey Organizede yatırım kararı almaları bu yoldaki önemli adımlardan bir tanesidir şeklinde değerlendirildi. İvrindi Belediyesinin ısrarla üzerinde durduğu İvrindi Hayvancılık organize Sanayi Bölgesi niteliğindeki yeni bir yatırımın hukuki zemininin oluşturulması çabalarını önemsiyor ve destekliyoruz.”

 

“ÇIKIŞ YOLUMUZ ÜRETİM ve YATIRIM”

BASİAD Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ümit Baysal; “İlimizdeki OSB’leri, ihtisas Bölgelerini, İhracat Odaklı, Katma Değer Odaklı yatırımları hızlandırmamız ekonomik bağımsızlık reçetesidir. Bu zor süreçten yine yatırımların ve üretimin arttırılması ile çıkmak mümkün olacaktır. Bu sebeplerle birlikte BASİAD Yatırım Ortamının İyileştirilmesine yönelik kararların ve uygulamaların destekçisi ve takipçisi olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu