Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Başkan Aksoy Bizde Herkes Eşit Herşey Şeffaf

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ilçede yürütülen çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Başkan Aksoy, Ramazan ayına hazırlanan ilçede asrın felaketiyle birlikte deprem bölgelerine yaptıkları yardım çalışmalarına da değindi. İlçede Çınaraltı kafe işletmecileri de yapılan ihale ile belirlendi.

 

Çınaraltı Kafe İşletmecileri Belirlendi

Marmara Çınaraltı kafe yerlerinin ihalesi gerçekleştirildi. Marmara’da 6 adet kafe ihalesini yaptık diyen Başkan Aksoy, “Bu kafeler vatandaşlara hizmet etmek için açılacak. Biz Belediye olarak her zaman çalışanın yanındayız. Herkesin müşterisi belli. İhaleyi alan arkadaşlarımız bu işten para kazansın. Ancak sizlerden ricam inat uğruna buraları kullanmayın ”dedi.

 

4 Gün Boyunca Deprem Bölgelerindeydik

Ticareti ,işlerimizi yapıyoruz ancak bir deprem yaşandı diyerek 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinede değinen Başkan Aksoy, “ Bu depremde 11 ilimiz etkilendi. Felaketin yaşandığı bu bölgede devlet millet el ele bir çalışma gerçekleştirildi. Bende Marmara Belediye Başkanı olarak bu bölgede 4 gün boyunca Marmara’da topladığımız yardımları oralara ulaştırdık. Adalar halkına teşekkür ediyorum ”dedi.

 

Adalardan Üç Tır Gönderdik

Başkan Aksoy ilçedeki esnaf için yapılan ihale öncesinde, “ Biz küçük bir ilçeyiz ancak büyük bir yardım yaptık ve üç tır yolladık. Yiyecek, ısıtıcı, gıdalarımızı aldık ve ilk giden tır bizim tırımız oldu. Konteyner yapımına katkı sunduk. Adıyaman Gölbaşında kaymakamımız koordinatördü ve o bölgeye prefabrik, konteynır ev gönderdik. Depremde yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet yaralılara da şifa diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun ”şeklinde konuştu. İhale toplantısı öncesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.

 

Bölgedeki Koordinasyon Sağlandı

Eski hastane binası Marmara halkının da desteğiyle deprem bölgesinden ilçeye gelen misafirlerin kullanımına açıldı. Emeği geçen herkese teşekkür eden Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti. Öte yandan “Deprem sonrası Marmara İlçe Kaymakamımız Murat Çiçek’in Adıyaman Gölbaşı’nda görevlendirilmesinin üzerine kendisinin yönlendirmesi ve Marmara Mermerciler Derneği İş Adamlarının desteği ile Gölbaşı İlçe Devlet Hasta nesi personellerinin konaklamaları ve depremzedelere daha iyi hizmet verebilmeleri için bölgedeki koordinasyon merkezini oluşturmak bizlere nasip oldu.” şeklinde konuştu.

 

“Burada Herkes Eşit ve Her şey Şeffaf”

Deprem bölgelerindeki çalışmaların anlatımının sonrasında ilçedeki kafelerin işletmecilerinin belirlenmesine dönük yapılan çalışmada Başkan Aksoy, “Bu kafeler vatandaşlara hizmet etmek için açılacak. Biz Belediye olarak her zaman çalışanın yanındayız. Herkesin müşterisi belli. İhaleyi alan arkadaşlarımız bu işten para kazansın. Ancak sizlerden ricam inat uğruna buraları kullanmayın. Bizleri bilen biliyor bilmeyen öğrensin. Bizde her şey şeffaf. Burada herkes eşit .İnsanlar mağdur olmasın istiyoruz ve buranın ekonomisine yön vereceklere yardımcı olalım. Olan bitenlerden ders çıkarmak önemli. Kapanmaması için ticarethanelere herkesin destek olması lazım. İhale 75 liradan başlıyor ve 5 yıllık süre ile kullanılacak.” ifadelerini kullandı.

Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu