Gündemİlçe Haberleri

Başkan Arslan Deprem Planını Açıkladı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, 6 Şubat’taki büyük depremin ardından kentte afetlere karşı dirençli bir yapı oluşturmak amacıyla harekete geçti.

Başkan Arslan Deprem Planını Açıkladı

Baskan Arslan Deprem Planini Acikladi 1
Başkan Arslan Deprem Planını Açıkladı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, düzenlediği basın toplantısıyla Edremit Belediyesi Afet Müdahale Planı’nı tanıttı. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük depremin etkisiyle oluşturulan planın, Balıkesir’deki ilçe belediyeleri arasında bir ilk olduğunu vurgulayan Başkan Arslan, ilçenin birinci derece deprem riski altında olduğunu belirtti.

“Edremit birinci derece deprem riski taşıyan bir bölgede bulunuyor.”

Başkan Arslan, “Edremit birinci derece deprem riski taşıyan bir bölgede bulunuyor. Hemen çalışmalara başlayarak, yeni inşaatlarda alınacak tedbirlerden, denetimlerin sıklaştırılmasına kadar bir dizi önleyici tedbir aldık. Bu konuda sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve mimar mühendis odalarıyla işbirliği içinde çalıştık. Amacımız, depreme dirençli bir kent oluşturmak ve acil durumda etkili bir afet müdahale planına sahip olmaktı. Allah korusun bir deprem olduğunda hazırlıklı olalım ve karmaşaya mahal vermemiş olalım” dedi.

Yapılması Gerekenler Paylaşıldı

Edremit Belediyesi Afet İşleri Müdürü Yahya Uyan ise yaptığı sunumda, Afet Müdahale Planı’nın AFAD ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne sunulduğunu ve ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde sürdürüleceğini belirtti. Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ise olası afet durumlarında yapılması gerekenleri ve önerilerini paylaşarak, kentteki afetle mücadele konusundaki işbirliğini vurguladılar. Başkan Arslan, yapılan çalışmalar sonucunda her türlü yapılanmanın hazır olduğunu ve Afet Müdahale Planı’nın hayata geçirildiğini açıkladı.  // Başkan Arslan Deprem Planını Açıkladı

Haber Merkezi

Edremit Zeytinine Avrupa’dan Tescil

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu