GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Başkan Ersoy Yerli ve Milli Tanıtım Atağında

Başkan Ersoy Yerli ve Milli Tanıtım Atağında

 

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ilçedeki öğrencilerin yerli ve milli ürünlere olan ilgisine dikkat çekti. Başkan Ersoy ilçedeki tarihi dokuyla birlikte toprağındaki bereketin her kesime anlatıldığını söyledi.

 

Dağlardan  Evlere Eybek  Suyunu Getirdi

Balıkesir’in Havran ilçesinde yüksek kesimlerden akan Eybek suyunu şehir merkezine getiren Başkan Ersoy şimdide yerli ve milli olan ürünleri ilçedeki öğrencilerin tanımasını ve anlatmasını sağlıyor. Yeraltı suyu ile sulanan incir ve narenciye bahçeleri yanında her türlü sebzenin yetiştirildiği verimli bir ova niteliğindeki Havran Başkan Ersoy’unda çabası ile tanıtım atağına geçti.

Yerli Malı Haftasında Yerli Ürün Sepetleri Hazırlandı

Geçtiğimiz günlerde Havran Belediyesi Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası etkinliklerine katkı sundu. Bu katkı kapsamında belediye, İlçe genelinde eğitim öğretim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin tamamına özenle hazırlanan yaklaşık 3 bin adet meyve paketleri hazırladı. Öğrenciler kendi topraklarında yetiştirilen meyvelerle yerli malı haftasını geçirdi. Meyve paketleri hafta boyunca merkez ve kırsal mahallelerde tüm öğrencilere dağıtıldı.

Yerli Üretim ve Yerli Katkı Hedeflendi

Başkan Emin Ersoy, “Çocuklarımıza sağlıklı yöresel ürünlerimizi armağan ederek onların yerli mallarının kullanımı ve yerli üretimin artırılması konusunda bilinçlenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Her şey daha güçlü, yerli ve Milli Türkiye için”dedi. Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu