Gündem

BAŞKAN ERZİ: “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YÜZÜ GÜLERSE, TÜRKIYE GÜLER”

Balıkesir Sağlık Sen Şube Başkanı Nihat Erzi sağlık çalışanlarının taleplerine yer verildiğini belirttiği bir açıklamada bulundu.

 

Sağlık çalışanlarının taleplerinin dile getirildiğini belirttiği açıklamasında Balıkesir Sağlık Sen Şube Başkanı Nihat Erzi, “ Yıllık izinlerin durdurulması, emeklilik ve istifa işlemlerinin durdurulması yerine, atanmayı bekleyen binlerce sağlık çalışanlarımız işe alarak istihdam eksikliği giderilmeli. Çalışma barışını bozan, sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu yerle bir eden, son kullanma tarihi geçmiş olan Döner Sermaye sistemi acil olarak değiştirilmeli ve alın terimizin karşılığı olan maddi özlük haklarımız iyileştirmeli ve iş yükünün ağırlığı ve çalışma sürelerinin uzun olması nedeniyle, çalışma süreleri yeniden gözden geçirilmeli ve sağlık çalışanlarımıza pozitif ayrımcılık yapılmalı.” İfadelerinde bulundu.

 

Talepler Tekrar Dile Getirildi

 

Başkan Erzi daha öncede bu taleplerin Sağlık Sen tarafından dile getirildiğini ifade ederek, “Sağlık çalışanlarımız pandemi dolaysıyla çocuklarına bakıcı bulmakta zorlanıyor, acil olarak işyerlerine kreşler açılmalı veya sağlık çalışanlarımıza maddi ve manevi destek verilmeli. Çalışanlarımızın can güvenliği sağlanmalı ve sağlık çalışanlarımıza uygulanan ve hatta yeltenilen şiddet, en ağır şekilde cezalandırılmalı.” dedi.

 

“Amasız ve lakinsiz bir irade gösterilmeli”

 

Başkan Erzi izinlerin durdurulması ile kullanılamayan yıllık izinler yanmamalı dediği açıklamasında izinlerin bir sonraki yıla aktarılmasını talep ettiklerini belirtti. Başkan Erzi açıklamasının devamında, “Son yıllarda hızla eriyen sağlık çalışanlarımızın maddi hakları geçmiş yıllara göre ve başka kurum maaşlarına göre %50 gerilemiş olması nedeniyle acil olarak seyyanen zam yapılmalı. Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu 3600 ek gösterge sözü kapsamı genişletilerek ve herkese kademeli bir şekilde uygulanacak şekilde bir an önce hayata geçirilmeli. Döner Sermaye Yönetmeliğinin ve İcap Ödemeleri Yönetmeliğinin hazırlanmasından görevli olan Sağlık Bakanlığımızın bürokratları cefakar sağlık çalışanlarımızı görmezden gelerek saat hesabıyla hareket etmemeli. Gereken adalet ve hakkaniyet ölçülerinde ivedilikle yapılmalı.

Sözleşmeli istihdam modeline son vermeli, bütün sözleşmeliler kadroya geçirilmeli. Acil Sağlık Çalışanlarımızın iş yükü hafifletilmeli, personel istihdamı yapılarak yeni 112 istasyonları açılmalı.Sonuç olarak; COVID19’la mücadelede sağlık çalışanları üzerine düşeni amasız ve lakinsiz yapmaktadır.
Buna karşılık olarak sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında da amasız ve lakinsiz bir irade gösterilmelidir. ” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu