Balıkesir Son Dakika Haberleriİlçe Haberleri

Batan Geminin Arama Çalışmalarında Ceset Bulundu

Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan "Batuhan A" adlı kargo gemisindeki mürettebattan kayıp olan dört kişiyi arama çalışmaları devam ederken, İmralı Adası açıklarında bir ceset daha bulundu.

Batan Geminin Arama Çalışmalarında Ceset Bulundu

Batan Geminin Arama Calismalarinda Ceset Bulundu 1
Batan Geminin Arama Çalışmalarında Ceset Bulundu

Bursa ve Balıkesir Valiliği Çalışıyor

Gemideki kayıp mürettebattan 2 kişinin cansız bedenine ulaşılmasının ardından arama çalışmaları devam ediyordu. Bursa ve Balıkesir valilikleri koordinasyonunda gerçekleştirilen arama faaliyetlerine 84 araç, uçak, helikopter, 6 gemi, 2 tekne, 14 bot, 8 insansız hava aracı ve dron, 3 römorkör katılıyor.,

Mürettebattan Birine Ait Olabilir

Arama çalışmalarının 18. gününde İmralı Adası açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Ceset, gemide kayıp olan mürettebattan birine ait olabileceği düşünülerek Karacabey Kurşunlu sahiline çıkarıldı ve kimlik tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek.

“Adli Tıp Kurumu’na kaldırılacak”

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Arama çalışmalarının sürdürüldüğü İmralı Adası açıklarında ekiplerce bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kimliği belirlenemeyen kişi Adli Tıp Kurumu’na kaldırılacak. Alınacak olan DNA örneklerinin ardından kimlik bilgileri tespit edilecek.” dedi. Gemide kaybolan mürettebatın arama çalışmaları devam ederken, bu son bulunan cesetle birlikte üç kişinin daha bulunması için çalışmalar hızla sürdürülüyor.

Haber: AA

Kayıp Mürettebat Arama Çalışmaları 15 Günü Geride Bıraktı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu