Eğitimİlçe Haberleri

BAÜN Hasan Basri Çantay’ın İsmini Yaşatacak

Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Milli Mücadele kahramanı Alim ve Mütefekkir Hasan Basri Çantay'ı anmak amacıyla Hasan Basri Çantay Konferans Salonu'nun açılışını gerçekleştirdi. Açılış programının ardından İlahiyat Fakültesi tarafından Hasan Basri Çantay Paneli düzenlendi.

BAÜN Hasan Basri Çantay’ın İsmini Yaşatacak

Baun Hasan Basri Cantayin Ismini Yasatacak 1

Açılışta Bir Çok İsim Yer Aldı

Açılış programına Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Fatih Satıl, Çantay ailesi üyeleri, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin Özel, Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcıları Feyyaz Çiftçi ve Fikrettin Kocaman, senato üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Baun Hasan Basri Cantayin Ismini Yasatacak 2

Rektör Oğurlu Konuşma Yaptı

Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı ve açılış konuşmasını Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu yaptı. Rektör Oğurlu, yeni bir toplantı ve etkinlik salonu kazandırmanın yanı sıra, konferans salonuna Hasan Basri Çantay’ın ismini vermenin Balıkesir ve Milli Mücadele tarihi için önemli bir değer olduğunu belirtti.

Baun Hasan Basri Cantayin Ismini Yasatacak 3

Panel Gerçekleşti

Rektör Oğurlu’nun konuşmasının ardından, moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Özkan’ın üstlendiği, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yunus Emre Gördük ve Doç. Dr. Ahmet Ali Çanakçı ile Çantay ailesi üyelerinden Nezih Çantay’ın konuşmacı olarak yer aldığı Hasan Basri Çantay paneli gerçekleştirildi.

Haber: Muhammed Can Akyürek

Hasan Basri Çantay 59. Vefat Yıl Dönümünde Balıkesir’de Anıldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu