GündemDünyadan HaberlerEğitim

BAUN’DA ORTAK KONFERANS

Balıkesir Üniversitesi NEF Salonu’nda “Manevi Danışmanlıkta İhsan Modeli” adlı konferans düzenlendi.

Balıkesir Üniversitesi Manevi-Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (MADMER) ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Manevi-Psikolojik Danışma Topluluğu (MAPDAT) tarafından Dr. Turgay Şirin’in konuşmacı olduğu “Manevi Danışmanlıkta İhsan Modeli” adlı konferans düzenlendi. NEF konferans salonundaki etkinliğe, MADMER Müdürü ve aynı zamanda MAPDAT Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Koç, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Mustafa Koç, Türkiye’de bir ilk olan MADMER ve MAPDAT olarak bu dönemde seri konferanslarına devam edeceklerini belirtti. Topluluk başkanı Fırat Çetin de projelerini anlatan bir sunumun ardından konferansta emeği geçenlere teşekkür etti.

Konferansta konuşan Din Psikoloğu Dr. Turgay Şirin, manevi danışmanlıkta bir ilk olan İhsan Modeli hakkında bilgiler paylaştı. Alan çalışmaları sırasında karşılaştığı eksikliklere değindikten sonra alana ilişkin önerilerde bulunan Şirin, manevi danışmanlık alanına karşı oluşan ön yargı ve kabullenememe sorunlarının yurt dışında olmadığına, tam aksine bu alanın yurt dışında daha çok ilgiyle karşılandığına dikkat çekti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu