Köşe YazılarıProf. Dr. Fatih SATIL

BAÜN’de GETAT Hizmeti Başladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Geleneksel ve Tamamlatıcı Tıp (GETAT) konusunda geliştirilen stratejiler ve raporlar sonrasında birçok ülke GETAT ile ilgili düzenlemeler yapmıştır. Böylelikle GETAT uygulamaları da ülke sağlık politikalarının bir parçası olarak yer almaya başlamıştır.

 

BAÜN’de GETAT Hizmeti Başladı… DSÖ, geleneksel tıbbı; “Fiziksel ve ruhsal hastalıkların önlenmesinde, teşhis edilmesinde, tedavi edilmesinde, sağlığın korunmasında ve iyileştirilmesinde farklı kültürlere özgü teoriler, inançlar ve deneyimlere dayanan bilgi, beceri ve uygulamaların toplamı” olarak tanımlamaktadır.

Ayrıca, modern tıbbın tüm gelişmiş tedavilerinin yanı sıra yüzyıllardır kültürümüzde olan geleneksel tedavilerin steril ve sağlıklı koşullarda profesyonel uzman kişilerce tedavileri uygulamaları artık hastanemiz GETAT biriminde yapılacak. BAÜN-GETAT Birimimizde şimdilik akupunktur, kupa ve ozon tedavisi uygulanmaktadır. İlerleyen zamanlarda fitoterapi ve sülük uygulaması da hizmete girecektir.

Akupunktur

Vücut üzerinde belirli noktalara ince iğneleri batırması ile uygulanan Geleneksel Çin tıbbının bir türü olan tedavi yöntemidir.

Kupa uygulaması (hacamat)

Vücudun belli bölgelerine kesik atılıp kupa vurularak kan dolaşımını hızlandırmak için yapılan tedavidir. Ayrıca, kılcal damarlardaki kirli kanın dışarı atılması için de yapılan tedavi yöntemidir.

Ozon tedavisi

Birçok hastalık sonucu bozuk olan fonksiyonların yeniden canlı olması için vücut boşluklarına ya da dolaşım sistemine ozon/oksijen karışımının uygulanması olarak tanımlanır.

Fitoterapi

Bitkisel ürünler ve ilaçlarla yapılan bir geleneksel tedavi yöntemidir. Sülük uygulaması, steril sülüklerin vücuttan kan emerken aynı zamanda dokuya biyoaktif madde içeren bir salgı enjekte etmesiyle gerçekleşen tedavi yöntemidir.

Yukarıda bahsi geçen tedavi yöntemleri Bakanlıkça tescili gerçekleşmiş sertifikaya sahip hekimler tarafından açılan uygulama merkezlerinde gerçekleşmektedir. Son olarak, amacımız Balıkesirlilere sağlığın her alanında en iyi kalitede hizmet sunmak. GETAT Birimimizin Balıkesir’e hayırlı olmasını ve hastalarımızın şifa bulmasını dilerim.

Daha fazla köşe yazısı için tıklayın…

…BAÜN’de GETAT Hizmeti Başladı…

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hocam, elinize sağlık. Geleneksel tamamlayıcı tedavi yöntemleri yüzyıllardır kullanılmış. Hocam, insanların yüreğine dokunarak şifa bulma yöntemlerini hatırlattpığınz için teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu