Köşe Yazıları

Bayram Tatilinden Kısa Kısa

Bayram Tatilinden Kısa Kısa

Merhaba değerli okurlar, Ramazan bayramını geride bıraktık ve tatilden sonra normal hayatımıza geri dönmeye başladık kısaca özetleyelim neler yaşandı. Bayram tatili nedeniyle yine maalesef bir çok vatandaşımız trafik canavarının hedefi oldu. Ülke genelinde 8 günlük süreçte toplam 4.998 adet trafik kazası gerçekleşmiş bu kazalarda 66 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 8.352 vatandaşımızda yaralanmış. Emniyet Müdürlüğünün ısrarla uyarılarına rağmen trafik kurallarına uymayan gerekli önlemi almayan vatandaşlarımız bunun bedelini maalesef maddi ve manevi yönden büyük kayıplarla yaşadı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralananlara da acil şifalar diliyorum.

Malum bayram tatili nedeniyle yine tatil bölgeleri doldu taştı. Bu uzun bayram tatilini değerlendirmek isteyenler sahil bölgelerine akın etti. Bir çok tatil yöresi kapasitelerinin üzerinde bir bayram tatili süreci yaşadı.

Tatilde ülke gündemini sarsan bir acı olayda Antalya Konyaaltı Sarısu Teleferik hattında yaşandı. Teleferik direklerinden birinin devrilmesi sonu diğere çarpan kabinin altı açıldı ve içindeki insanlar aşağıya düştü bu elim kazada 1 kişi hayatını kaybetti 7 kişi de yaralandı. Bu olayın yaşanmasının ardından Ülke tarihinin en büyük kurtarma operasyonu başladı. Tüm Türkiye’nin heyecanla izlediği 23 saatlik kurtarma operasyonunda Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 4 Jandarma Genel Komutanlığına ait 4 TSK’ya ait 1 OGM’ye ait 1 helikopterle teleferik kabinlerinde mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. Yapılan incelemelerde bakım sırasında değişmesi gereken vidaların değiştirilmediği kazanın bundan kaynaklandığı tüm haber sitelerinde belirtildi Kepez Belediye başkanı da dahil olmak üzere bir çok tutuklama gerçekleşti.

İlgili Makaleler

Bir diğer bayram tatilinde gündem de olan Avrupa ve dünyanın objektiflerini çevirdiği olay ise İran – Katil İsrail arasındaki gerginlikti. İran zaman vererek Katil İsrail’e saldıracağını açıkladı ve merakla herkes neler olacağını izlerken dediğini yaptı ve bir çok füze ve dron gönderdi. Bu arada ABD gözdağı vermek için Katil İsrail’e saldırı olursa Katil İsrail’i koruyacağını belirtti, ardından Rusya’da İran’a herhangi bir saldırı olursa bizde İran’ı koruyacağız dedi böylelikle dengeler değişti. İran’ın saldırısından sonra Katil İsrail Ordusu toplandı ve cevap verme konusunda kararsız kaldı. Bakalım hep birlikte izleyip neler olacak göreceğiz.

Şimdilik öne çıkan bayramdaki gelişmeler bu şekildeydi bir daha ki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın.

Dijital Dünyada Gerçeklik Maskesi

Demirhan Görgülü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu