GündemKöşe Yazıları

BEDAVA YAŞIYORUZ BEDAVA

Nefes almak, su içmek ,gezmek görmek eleştirmek, yürümek, sevmek Bedava…

Merhaba sevgili okurlarımız bugün sizlere ilk yazımı yazıyorum. Ramazan ayının verdiği küçükde olsa bir huzur var içimde. Aklıma geleni yazıyorum ve şöyle diyorum:

Küçük mutlulukları kaybetmeyin. Onlar size geleceğinizi gösteren yol haritaları.Düşünün koskoca evlerde yalnız yaşayanları. Evimiz büyük ama dolduramıyoruz içini kahkahalarla. Komşularla, çoluk çocukla…
Her geçen gün konforumuz artıyor ama zamanla yarış halindeyiz ve dinlenmeye vaktimiz yok diyenler çoğalıyor.

Üniversite Diplomalarımız bol mesela. Yetmiyor 3-5 üniversite bitiriyoruz. Peki; sonuç? Okuyoruz okuyoruz ama nedenini bilmeden, ileriyi görmeden ve düşünmeden ilerleme kaydediyoruz. Bilinçli bir tüketimi okurken de yapmıyoruz. Bakın uzmanlıklar arttı ama sorunlar çoğaldı !..İlaçlar çoğaldı, hastalıklar arttı..! Her konuda uzman yetiştirilmeye çalışılıyor ama içi boş yetişmişlik daha fazla Neden?

Sorumsuzca para harcıyoruz ama az gülüyoruz. Mutluluk parayla satın alınmaz dedikleri bu olsa gerek. Trafikte çok hızlıyız ama önümüzdeki sürücü bir işaret etsin hele biz araçtan inip adamı dövecek hale geliyoruz. Neden?
Akşam geç yatıyor, sabah yorgun kalkıyoruz. Az kitap okuyor, çok televizyon seyrediyoruz. Varlığımızı arttırdık ama değerlerimizi yitiriyoruz. Farkında olmadan yitip giden küçük mutluluklarımızın da üzerini yavaş yavaş örtüyoruz. Çok konuşuyor ama az gönül veriyoruz ve bol yalan söylüyoruz sonunu düşünmeden…

Diyorum ki insanlık tarihinde uzaya bile ulaştık ama hala ruhun derinliklerine inemiyoruz !..

Rengarenk yapaylığın içinde vitrinimiz dolu gözüyor ama içi boş gönüller yetiştiriyor ve birebir kendimizde yaşıyoruz. Neden?

Bedava yaşıyoruz diye mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu