Bedia UçakKöşe Yazıları

Beyaz Çayın Faydaları Ve Çeşitleri

Merhaba Sevgili okurlarım, bugün sizlerle beyaz çayın sağlığa faydalarını ve çeşitlerini anlatacağım. Bin bir derde deva olan beyaz çay siyah çaydan daha az tüketilse de aslında birçok faydası bulunuyor.

 

Beyaz çayın çeşitleri:

Beyaz Çayın Faydaları Ve Çeşitleri… Bai Hao Yin Zhen (Gümüş İğne)
Bai Mu Dan (Beyaz Şakayık)
Beyaz Pu Erh Çayı
Shou Mei (Asil, Uzun Ömürlü Kaş)
Gong Mei

Beyaz Çayın Faydaları

Beyaz çay aslında tarihi çok eski zamanlara dayanıyor. Çin’de yüzyıllar boyunca tıbbi amaçlar için kullanılan beyaz çay, antioksidanlarla yüklü bir bitki. Ayrıca vücuttaki yağ yakımını destekleyerek sağlıklı bir kilo verme sürecini de destekler.

İlgili Makaleler

Beyaz Çayın Faydaları Ve Çeşitleri

Beyaz Çay Nedir?

Beyaz çay, yeşil ve siyah çayda olduğu gibi camellia sinensis yapraklarından oluşur. Yerel olarak Asya’da yetişen beyaz çay, dünyanın her yerinde mevcuttur. Demlediğinde soluk sarı bir renk alır. Beyaz çay olarak adlandırılmasının sebebi de tomurcuklarından ve yapısında bulunan beyazımsı tüylerinden kaynaklanır. Diğer çaylara göre beyaz çayın tadı çok daha hafif olmaktadır.

Beyaz Çayın Faydaları Ve Çeşitleri

Beyaz Çayın Besin Değeri

Beyaz çay, vücudun ihtiyaç duyduğu yağ ve proteini barındırmasa da polifenoller, flavonoidler gibi antioksidanlar içerdiğinden sağlığa birçok faydası vardır. Diğer çaylara oranla işlenme süresi kısa olduğundan daha fazla antioksidan içerir. Bir fincan demlenmiş beyaz çay içerisinde şu besin değerleri yer alır:

Kalori: 0
Sodyum: 60 mg
Protein: 0 gr
Yağ: 0 gr
Karbonhidratlar: 0 gr
Şeker: 0 gr

Ayrıca, antioksidanlar vücudun moleküllerine zarar verebilecek serbest radikallerle savaşır. Böylelikle hücre hasarı kontrol altında tutularak, diyabet, kalp sağlığı ve kanser türleri de dahil olmak üzere kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

…Beyaz Çayın Faydaları Ve Çeşitleri…

Daha fazla köşe yazısı için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu