GündemKöşe Yazıları

‘Bilinçliyim’ diyenler daha çok kandırılıyor

Bitdefender Antivirüs’ün yapmış olduğu bir araştırmaya göre internet üzerinde bilinçli olduğunu düşünen kullanıcılar daha fazla yanılıyor. Oltalama tekniğine yem olan kullanıcılar, kendilerini güvende zannediyor.

Araştırma raporlarını kamuoyuna sunan Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, şaşırtıcı açıklamalarda bulundu. Çok şey bildiğini düşünen internet kullanıcılarının saldırganlara karşı bir o kadar savunmasız olduğunu dile getiren Akkoyunlu, e-maillerdeki tehlikeden de bahsediyor.

Sahte Mailleri Ayırmada Yaş veya Cinsiyet Fark Etmiyor..

Maryland Üniversitesi’nden araştırmacıların yapmış olduğu oltalama testinde öğrencilerin sahte mailleri ayırması istendi. Pek çok öğrencinin zorlandığı bu sınavda öğrencilerin yüzde 59’unun hem oltalama tekniğinin uygulandığı mailleri açtığını hem de mail içerisindeki virüslere tıkladığı ortaya çıktı. Bu anlamda siber bilincin, siber eğitimlerin ve bilgisayar başında geçirilen sürenin önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Bu araştırmanın sonucunu yorumlayan Akkoyunlu, en zayıf güvenlik halkasının aslında kullanıcıların kendisi olduğunu belirtti. Direktör Akkoyunlu, “Bu şirketlerin kurumsal kimlikleri, mail içeriğinde bire bir kullanıldığı için aslından farkı olmuyor ve böylece tuzağa düşme olasılığı yine artıyor.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu