İlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Bu Mağaralara Giren Çıkamıyor!

Balıkesir'in Havran ilçesinde bulunan esrarengiz mağaralara girenlerin bir daha çıkamadığı iddia ediliyor.

Bu Mağaralara Giren Çıkamıyor! Eğmir, Dereören ve Hallaçlar köylüleri, Madra Dağı eteklerinde Kaya Tepe olarak anılan bölgede bulunan mağaraların esrarengiz olduğunu ifade etti. Hayvanlarını otlatırken dahi mağaraların bulunduğu bölgeden geçmediklerini ifade etti.

Bu Mağaralara Giren Çıkamıyor!

 Mağarada İnsan Kemikleri Çıktı

Köylüler, “Kaçan koyunlarını aramak için giren çobanların kaybolduğu, bunun yanı sıra 3-4 kişin de mağaraya girdiği, ancak bir daha çıkmadığı söyleniyor. Ayrıca mağaralarda insan kemikleri, kafatasları bulunduğu iddiası var. Bu mağaralardan büyük olanın 100 sığır aldığı ve içinde yatır olduğu rivayetler arasında. Bu söylentilerden dolayı kimse mağaralara yaklaşmıyor” şeklinde konuştu.

Ayrıca Balıkesir Hakkında            

Balıkesir, ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesidir. Bunun yanında kalabalık olması bakımından 17. şehirdir. Balıkesir ili Marmara Bölgesinde, Güney Marmara kısmında yer almaktadır. Ayrıca bu şehrin bir kısmı ise Ege bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple Balıkesir’in hem Marmara denizine hem de Ege denizine kıyısı var.

Balıkesir’in doğu kısmında Bursa ile Kütahya illeri yer almaktadır. Bununla birlikte Güney bölümünde ise Manisa ile İzmir illeri var. Ayrıca Balıkesir’in batı kısmında ise Çanakkale ili bulunmaktadır. Bununla birlikte Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesi, Yunanistan’ın Midilli Adasına komşu olma özelliğine sahiptir.

Bu Mağaralara Giren Çıkamıyor!

Erdek, Balıkesir ilinin kuzey uç bölgesinde bulunan ve Türkiye’nin önemli tatil bölgelerinden birisi olan ilçe. Marmara Bölgesi’nin, Marmara Denizi’ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası’nda Erdek Körfezi’nde yer alır. Türkiye’nin ilk sayfiye yerlerinden birisidir. Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir.

Balıkesir Saat Kulesi, Balıkesir’de, Belediye Parkı içerisinde yer alan yamaç üzerinde inşa edilmiş olan eserdir.

Zağnos Paşa Camii veya Balıkesir Ulu Camii, Türkiye’nin Balıkesir kentinde bulunan bir cami. 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vezirlerinden Zağnos Paşa tarafından bir külliye olarak yaptırılmıştır. Günümüzde hamamı ve camisi ayaktadır. Çevresindeki türbe, muvakkithane ve hamam ile birlikte bir külliyedir.

Bu Mağaralara Giren Çıkamıyor!

HABER MERKEZİ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu