Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakım

2 Adımda Kırmızı Ruj Seçme Rehberi

Beğendiğiniz her kırmızı rujun aslında beklediğiniz gibi durmadığı zamanlar oluyor mu? 2 Adımda Kırmızı Ruj Seçme Rehberi sizlerle!

2 Adımda Kırmızı Ruj Seçme Rehberi!

Kırmızı hem aşkın hem de ölümün rengidir. Size kırmızının yakışmadığını düşündüğünüzden veya çok iddialı olduğundan kullanmaktan çekinseniz de aslında herkesin hayatına damga vuracak bir kırmızı ruj olduğunu bilmekteyiz. Yalnızca onunla henüz karşılaşamadınız! Hayatınızın kırmızı rujuna kavuşmak için rehberimizden yararlanabilirsiniz.

2 Adımda Kırmızı Ruj Seçme Rehberi

İlgili Makaleler

2 Adımda Kırmızı Ruj Seçme Rehberi

Kırmızı tonunu belirleyin

Kırmızı ruj seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli şey cilt alt tonunuzdur. Eğer cilt alt tonunuz nötr ise çok şanslısınız! Hem soğuk (mavi) hem de sıcak (turuncu) alt tonlu kırmızıları çok rahat taşırsınız. Eğer sıcak alt tonluysanız, cildinizle uyumlu olacak sıcak alt tonlu kırmızı rujları tercih etmelisiniz. Böylece dudaklarınız teninizden bağımsız göze çarpmaz ve bir uyum içinde herkese rahatça gülümseyebilirsiniz.

Eğer cilt alt tonunuz soğuksa bu sefer mavi yani soğuk alt tonlu kırmızı rujlara yönelmeniz gerekmektedir. Sıcak alt tonlu kırmızılar sizde çok çiğ ve ucuz bir görüntü yaratabilmektedir.

Doğru Adımlarla Kırmızı Ruj

Rujun bitişine karar verin

Dudağınıza uyguladığınızda nasıl bir görünüm elde etmek istediğiniz sorusuna vereceğiniz yanıt ruj bitişinizi tanımlamaktadır. Eğer pırıltılı veya ıslak bir gürünüm elde etmek istiyorsanız kremsi ve parlak bitişli rujları tercih etmelisiniz. Eğer parlak görüntülerden hoşlanmıyorsanız, rujunuzun da çok kalıcı olmasını tercih edenlerdenseniz o durumda mat bitişli rujlardan faydalanmanızı tavsiye ederiz.

Hangi kırmızı tonunu hangi bitişi tercih ederseniz edin uygulamanızdan sonra mutlaka dudak çevrenizden bir kapatıcı ile geçin ki kırmızı renk daha vurgulu bir şekilde ortaya çıksın. Öte yandan hangi bitişi tercih ederseniz edin dudak bakınızı ve peelinginizi ihmal etmeyin.

Esmer tenliler için kırmızı ruj önerisi

Canlı tondaki kırmızı rujlar esmer tenli kadınlara çok yakışmaktadır! Parlak ve canlı kırmızılar, esmerlerin cildine enerji katmaktadır ve aydınlık bir görünüm vermektedir. Bu tonda rujlar kullandığınızda, allık olarak yine canlı pembeler ile bronzerını kombinleyebilirsiniz.

Editörden not: Ten rengin ne kadar koyu olursa, o kadar koyu renkli kırmızı ruj kullanabilirsiniz. Ancak kırmızı tonu koyulaştıkça kahverengiye dönen rujlardan kaçınmalısınız. Esmer ciltler canlı tonları tercih etmelidir.

Beyaz tenliler için kırmızı ruj önerisi

Beyaz tenli kadınlar, kırmızı ruj bakımından oldukça şanslıdır. Özellikle mor ve pembe gibi soğuk alt tonlar içeren kırmızı rujlar tam beyaz tenlilere göredir.

Makyajında soğuk alt tonlu kırmızı rujlar tercih ettiğinde, allık olarak yine soğuk tonlu pembeler kullanabilirsiniz. Aynı zamanda göz makyajınızda da ince eyeliner görünümünü tercih edebilirsiniz.

Doğru Adımlarla Kırmızı Ruj

Buğday tenliler için kırmızı ruj önerisi

Buğday tenliler, çoğunlukla sıcak alt tona sahip oldukları için yine içinde sıcaklık barındıran kırmızı rujları tercih etmelidir. Kiremit ve turuncu tonları, sıcak cilt alt tonunu çok daha sağlıklı ve enerjik gösterecektir. Böylece dişlerinizin daha beyaz görünmesini de sağlayacaktır.

Kırmızı Ruj Seçme Rehberi

Cilt Alt Tonu Nedir?

Cilt alt tonu, cildin altındaki renkleri ifade eden bir olgudur. Ten renginden bağımsız olan cilt alt tonu, hangi renk tonunun sizin için uygun olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla kişiler, aynı ten rengine sahip olsalar bile cilt alt tonları farklı olmaktadır. Cilt alt tonu; sıcak, soğuk ve nötr olmak üzere 3’e ayrılmaktadır.

Sıcak cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmenti sarı, soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmenti pembedir. Ayrıca nötr alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmenti ise bej olarak karşımıza çıkmaktadır.

Cilt alt tonuna uygun seçilen kıyafet, makyaj ve saç rengi ile kişi mükemmel bir imaja sahip olabilmektedir. Örneğin esmer birisi iseniz, sarı saçın yakışmayacağını düşünüyor olabilirsiniz. Öte yandan cilt alt tonunuz için uygun sarıyı tercih edebilirsiniz. Böylece istediğiniz sarı saça sahip olabilirsiniz.

Kırmızı Ruj Kombin Önerileri

Kırmızı rujun birçok tonu bulunmaktadır. Size en uygun tonu belirlemek için cilt renginizi ve giyim tarzınızı incelemeniz gerekmektedir.

Siyah: Sanıyoruz ki kırmızıya en çok yakışan renk o. İster sokak stiliniz de isterseniz de gece davetlerinde bu ikiliyi birlikte kullanabilirsiniz.

Beyaz: Risk almak istemeyenlerdenseniz, kırmızı rujunuzu her zaman nötr renklerle birlikte kullanabilirsiniz. Ayrıca beyaz bir kıyafetle birlikte istediğiniz tüm tonlardaki kırmızı rujları tercih edebilirsiniz. Çünkü her biçimde mükemmel bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.

2 Adımda Kırmızı Ruj Seçme Rehberi

Gri: Eşsiz ve modern bir görünüm elde etmek istiyorsanız, kırmızı ruj ve siyah kıyafet kombinlerinizi bir kenara bırakabilir, gri renge şans vermeyi deneyebilirsiniz. Parlak kırmızı bir ruj ve gri tonlarında tercih ettiğiniz blazer ceketleriniz veya gri kazaklarınızla kusursuz bir görünüm yakalamanız mümkündür.

Mor: Parlak renklerin kulağa korkutucu geldiğini biliyoruz. Ancak doğru tonları yakaladığınızda muhteşem bir görünüm sağlayacaksınız. Ayrıca morun farklı tonlarını kırmızı rujunuzla kombinleyerek hem gece hem de ofis görünümlerinizi şık bir hale getirebilmeniz mümkün!

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu